2021.12.09, Csütörtök

Megismerni Szentendrét az ott lakók által

MTI

2018.07.30. 12:00

Több mint 160 programmal várnak a helyiek a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztiválon.

Hirdetés

Programok színes kavalkádja fogadja az érdeklődőket augusztus utolsó hétvégéjén: gyertyaúsztatás, tematikus városi séták, gumikacsa verseny, fényfestés, koncertek, performanszok, kiállítások és gyerekprogramok a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztiválon.  A város nyárbúcsúztató eseményét 13. alkalommal rendezi augusztus 24. és 26. között a Szentendrei Kulturális Központ a város kulturális intézményeinek, civil szervezeteinek, művészeti egyesületeinek és üzleti vállalkozásainak összefogásával – derül ki az MTI közleményéből.

A „Házak, udvarok, házigazdák” sorozatban nem csak a belváros házainak barokk homlokzatait nézhetik meg az arra járók, hanem betekintést nyerhetnek az udvarokba, valamint találkozhatnak az ott lakókkal is.

Ők lesznek ugyanis a házigazdái az eseményeknek,

ők adják a programokat és kínálják saját készítésű ételekkel a betérőket. Van közöttük festőművész, kőfaragó, közgazdász, nyelvtanár, művészeti író, vagy restaurátor is. A sorozatban 33 helyszínen, 90 program közül választhatnak a látogatók.

Szentendre ikonikus központi helyén, a Fő téren szombaton és vasárnap este különleges fényfestészeti kompozícióval és a Budapest Bár, valamint a Lóci játszik koncertjeivel várják az érdeklődőket, de gasztronómiai élményekben sem lesz hiány.

Erre a hétvégére a város többi kulturális intézménye is számtalan programot biztosít, többek közt a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár, a Ferenczy Múzeumi Centrum, a P'Art Mozi, vagy számos kisebb szentendrei kiállítóhely, galéria.

Az eseményről bővebben a város programoldalán vagy Facebookon tájékozódhatnak az érdeklődők.

SzentendreAjánlókultúrafesztivál