2024.05.23, Csütörtök

Anyakönyvi konferencia a kormányhivatalban

2015.12.07. 20:31

Anyakönyvi konferenciát szervezett a Pest Megyei Kormányhivatal Építésügyi, Hatósági, Oktatási és Törvényességi Felügyeleti Főosztálya december 1-jén, melynek témája többek között az Elektronikus Anyakönyvi rendszer kezelése és az azzal kapcsolatos problémák megoldása volt. Az eseményen Pest megye anyakönyvvezetői vettek részt.

A szakmai nap vendégeit Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja köszöntötte, aki elmondta, hogy a 2014. július 1-jétől bevezetett elektronikus anyakönyvezés kihívást jelentett a szakma minden szereplője számára, hiszen egyik napról a másikra új szemléletet, új logikát, új ismereteket kellett elsajátítaniuk és alkalmazniuk úgy, hogy a mindennapi munkában az ügyek intézése, az ügyfelek kiszolgálása zökkenőmentes legyen. A Pest megyei kollégák ezt az akadályt is sikeresen vették - emelte ki a kormánymegbízott.

Az előadók az elektronikus anyakönyvi nyilvántartás másfél éves működéséről, a kormányhivatal által 2015-ben lefolytatott anyakönyvi törvényességi ellenőrzésekkel kapcsolatos tapasztalatairól, valamint a jogterületen bekövetkezett jelentős jogszabályi változásokról tájékoztatták a hallgatóságot.

A Pest Megyei Kormányhivatal negyedik alkalommal rendezte meg a szakmai konferenciát, melyen az anyakönyvvezetők első kézből értesülhettek az aktuális témákról, illetve választ kaphattak a mindennapi gyakorlat során felmerülő konkrét jogalkalmazási problémákra is.

(Pest Megyei Kormányhivatal)

Galéria

HelyiPest megyekormányhivatalanyakönyv