2024.02.25, Vasárnap

Arbornapok az Egyetem Budai Arborétumában

2016.05.11. 08:43

Új név, új programok, nagyobb tömeg jellemezte az eddig hagyománnyá vált „Arbortakarítást”.

Hirdetés

Új név, új programok, nagyobb tömeg jellemezte az eddig hagyománnyá vált „Arbortakarítást”. Idén a Hallgatói Önkormányzat „Arbornapra” keresztelte a rendezvényt, ami el is érte a várt sikert. A szokásos arborétumi munkálatokon kívül a lelkes hallgatók megmérettethették tudásukat a campusról és a Budai Arborétumról.

Bár a szokásos déli kezdés – mint mindig – most is elcsúszott, szépen lassan elkezdtek érkezni az emberek és az arborétum mindig lelkes és segítőkész főkertésze Dorogi Zsolt megkezdhette a munkafolyamatok kiosztását. Ezután megindultak a munkálatok. Volt itt csatornatisztítás, szemétszedés, lombgyűjtés, de a legelszántabbak gallyat is darálhattak – szigorúan a munkavédelmi előírások betartása mellett. Bár a munkások folyamatosan cserélődtek, szerencsére mindig akadtak szorgos kezek, akik folyamatosan tevékenykedtek. Nagyon sok olyan hallgató jelent meg a rendezvényen, akik először vettek részt az Arbornapon. Reméljük, hogy nemsokára ők is részesei lesznek az „Arborbulldogok” szűk csoportjának, akik szabadidejükben segédkeznek Buda szívének szebbé varázslásában.

Persze motiváló erő volt még az Arbornapon, hogy a Hallgatói Önkormányzat támogatásából zsíroskenyérrel és igazi szódával szolgálták ki a jó munkás embereket.

A móka java viszont csak sötétedés után következett, amikor tényleg a szórakozásé és a jókedvé lett a főszerep. A HÖK minden fáradt, éhes dolgozó hallgatót vacsorára invitált a munkálatok után.

Öröm volt, hogy az EHÖK budai karokért felelős alelnöke Kincses Péter is részt vett a munkálatokban, valamint az is, hogy az este folyamán nem kisebb nevek tisztelték meg jelenlétükkel a rendezvényt, mint dr. Palkovics László rektorhelyettes, valamint dr. Tőzsér János rektor úr is. Természetesen a paprikás krumpli nekik sem járt munka nélkül, ezért a minden résztvevő által kitöltött arborétumismereti teszten nekik is át kellett menniük, ami kisebb meglepetésünkre majdnem hibátlanra sikerült.

Összességében baráti, jó hangulatú rendezvényt tudhattak maguk mögött, és ismételten komoly részt vehettek a Budai Arborétum szépítésében.

forrás: szie.hu

Galéria

HívogatóSzent István EgyetemBudai Arborétum