2024.04.26, Péntek
Elsőkötetes szerzőket díjaztak a Margó Fesztiválon
Margó Fesztivál-Facebook

Elsőkötetes szerzőket díjaztak a Margó Fesztiválon

MTI

2016.10.17. 12:12

Vasárnap zárult a nyolcadik Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár a budapesti Teslában. A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében megvalósult ötnapos rendezvényen számos magyar kötet és külföldi szerző mutatkozott be, beszélgetéseket, koncerteket és gyerekprogramokat is szerveztek.

Hirdetés

A legjobb első prózakötetért járó Margó-díjat Milbacher Róbert Szűz Mária jegyese című könyvével nyerte el. A Magvetőnél megjelent győztes könyv egy meg nem nevezett magyar falu történeteit gyűjtötte össze.

„A hol abszurd, hol humoros formában megjelenő emberi életek mélyén tragikus történetek, elhallgatások, a tabuk töréspontjai rajzolódnak ki" - emelte ki a legjobb elsőkötetről a zsűri egyik tagja, Gaborják Ádám. A díjazott pénzjutalomban, a fesztivál partnereitől pedig szakmai támogatásban részesül.

A Budapest a fiatal tehetségekért program különdíját Morsányi Bernadett vehette át, aki – mint 35 év alatti elsőkötetes szerző – egyéni látásmódjával, friss, izgalmas történetével érdemelte ki az elismerést. Könyvének címe A sehány éves kisfiú és más (unalmas) történetek, s egy egyedülálló bölcsész anya korántsem unalmas életét mutatja be.

A következő Margó Irodalmi Fesztivált 2017 nyarán rendezik meg.

Kultúrafesztiválirodalomkönyv