2024.02.25, Vasárnap

Befejeződött a húsvéti szezonális termékek fogyasztóvédelmi ellenőrzése

2016.03.29. 10:33

A Pest Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi szakemberei a húsvétot megelőző hetekben fokozottan ellenőrizték a szezonális termékek forgalmazását.

Hirdetés

A Pest Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi szakemberei a húsvétot megelőző hetekben fokozottan ellenőrizték a szezonális termékek forgalmazását. Elsősorban a sonkákra, a különféle csokoládéból készült figurákra, a kalácsokra, a tormákra, a mustárokra, a majonézekre, a tojásokra és a tojásfestékekre, valamint a kölnikre helyezték a hangsúlyt.

A Hatóság 44 kereskedelmi egység ellenőrzését végezte el, melyből 20 esetben történt jogsértés. Jellemző hiányosság az eladási árak és az egységárak feltüntetésénél merült fel. Az előző évek tapasztalataihoz képest ez a hiányosság az akciós termékeknél kevesebb volt, 1-1 esetben fordult csak elő. Vásárlói megkárosítást egy esetben tapasztaltak a felügyelők, ahol az akciós árnál magasabb áron kerültek a termékek értékesítésre. Lejárt minőség megőrzési vagy fogyaszthatósági idejű termékeket egy esetben találtak a fogyasztóvédők.

A jogsértéssel érintett vállalkozásokat a Hatóság a hiányosságok pótlására kötelezte, súlyosabb esetben fogyasztóvédelmi bírság kiszabására került sor.

"Továbbra is szükségesnek tartjuk az üzletek próbavásárlással egybekötött rendszeres és folyamatos vizsgálatát, illetve a kifogásolt üzletek utóellenőrzését annak érdekében, hogy a fogyasztók jogait sértő  hiányosságok száma csökkenjen." - mondta el az ellenőrzések kapcsán Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja.

(Pest Megyei Kormányhivatal)

Galéria

Hívogatófogyasztóvédelemhúsvétvásárlás