2024.03.28, Csütörtök
40 éves óvoda újult meg Budaörsön
Lola Óvodai Bútor-Facebook

40 éves óvoda újult meg Budaörsön

budaorsiinfo.hu

2016.11.30. 08:21

A 220 millió forintos beruházásnak köszönhetően 150 óvodás nevelkedhet egy korszerűbb épületben.

Hirdetés

Négy hónap alatt újult meg a negyven éves budaörsi Csillagfürt Óvoda épülete, ahol 150 kisgyermek neveléséről gondoskodnak immár kényelmes és korszerű körülmények között. A beruházás a LAM Ingatlanfejlesztő és Építő Zrt. kivitelezésben, 220 millió forint önkormányzati forrásból valósult meg, amelyből 10 millió volt a bútorok és a konyhatechnológia beszerzésének költsége.

A munka során megtörtént:

  • az épület szigetelése,
  • a homlokzati felújítás,
  • a víz- és elektromos hálózat cseréje,
  • a konyha és a gyermekmosdók megújítása,
  • a lépcső csúszásmentes burkolatot kapott.

Az udvar felől előtető épült, mozgatható árnyékolóval, így esőben és napsütésben is ki tudják vinni az óvónők a gyerekeket levegőzni. A csoportok új beépített szekrényeket és bababútort kaptak, illetve három csoportszobában játszógalériát is kialakítottak. Az épület tervezésekor a szakemberek kikérték az óvónők véleményét is, akik beleszólhattak a csoportszobák megjelenésébe, s minden csoport a saját arculata szerint rendezhette be a termét.

A képre kattintva galéria nyílik! (fotó: budaorsiinfo.hu)

A munkálatok alatt a csillagfürti gyerekek 3 hetet a Mákszem Óvodában, 2 hetet pedig a Vackor Óvodában töltöttek, majd a szeptembert a Rózsa utcai Leopold Mozart Zeneiskola első emeletén kezdték meg, míg étkezni és mosdani a Rózsa utcai óvodába jártak. Mindez sok türelmet igényelt az érintettektől és a befogadó intézményektől, gyermekektől, óvodapedagógusoktól, szülőktől egyaránt. Végül a 150 óvodás november 9-én léphetett újra az immár megújult Csillagfürt Óvoda falai közé.

Az önkormányzat a további fejlesztések reményében egy 126 millió forintos pályázatot nyújtott be a VEKOP keretében. Sikeres pályázat esetén a játszóudvar bővítése és a játszóeszközök lecserélése is megtörténik.

Galéria

BudaörsHelyióvodafelújítás