2024.02.28, Szerda

Bűnmegelőzési szakmai konferencia

2016.06.17. 07:45

A gyermekvédelemben érintett szakmai szervek osztották meg tegnap tapasztalataikat a Pest Megyei Kormányhivatal szervezésében rendezett bűnmegelőzési konferencián.

Hirdetés

A gyermekvédelemben érintett szakmai szervek osztották meg tegnap tapasztalataikat a Pest Megyei Kormányhivatal szervezésében rendezett bűnmegelőzési konferencián. A szakmai egyeztetést megnyitó Tarnai Rihárd beszédében azt mondta: „a mai nap feladata, hogy a szakemberek a leghatékonyabb megoldásokat osszák meg egymással a bűnmegelőzés területén”.

A szakmai konferencián a bűnmegelőzés területén dolgozó állami szervek részéről hangzottak el előadások.

A Pest Megyei Főügyészség képviseletében dr. Szegedi András csoportvezető ügyész beszélt a gyermek- és fiatalkorúak által, illetve sérelmükre 2015-ben elkövetett Pest megyei bűncselekményekről és azok főbb jellemzőiről. Szoboszlainé Schiller Zsuzsanna rendőr-alezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője az elmúlt évet összegezte a rendőrségi bűnmegelőzés, ifjúság- és gyermekvédelem szemszögéből. Schumicky Júlia, a Budapest Rendőr-főkapitányság szakpszichológusa a gyermekkorban megélt rossz bánásmód hatásait mutatta be előadásában, Sikóné Bartos Edina az EMMI Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztályának munkatársa pedig a bántalmazás felismerése és kezelése során a gyermekvédelmi szakemberek feladatairól és felelősségéről beszélt, majd a konferencia dr. Pálvölgyi Balázsnak, a Pest Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztályának vezetőjének zárszavával ért véget.

(Pest Megyei Kormányhivatal)

Galéria

FókuszbanPest Megyei Kormányhivatal

Ajánljuk még