2024.05.21, Kedd

Energia Irányítási Rendszert vezetett be a Mapei Kft.

2016.03.31. 09:55

Energiairányítási rendszert vezetett be a Mapei Kft. az energiahatékonyság javítására, melytől jelentős energia megtakarítást vár.

Energiairányítási rendszert vezetett be a Mapei Kft. az energiahatékonyság javítására, melytől jelentős energia megtakarítást vár.

A MAPEI stratégiájának alapja a fenntarthatóság. A környezettudatosság kulcsszerepet játszik a vállalat sikerességében. Ezért a vállalat a múlt év végén bevezette az MSZ EN ISO 50001 szerinti energiairányítási rendszert, az EIR-t.

Ennek keretében a Mapei Kft. környezet és energiatudatosan tevékenységet írt elő a vállalat minden munkatársának mind a gyártás, tárolás és értékesítés során. Ugyanakkor kötelezte magát a kisebb energiafelhasználással járó technológiák alkalmazási arányának javítására, az energiafelhasználás fokozatos csökkentésére.

„A piaci feltételekhez igazodva, törekszünk gyártástechnológiánkat energiatudatosan fejleszteni, melyekben optimalizálni tudjuk az erőforrások felhasználását. Ebben a folyamatban kiemelten kezeljük a vevői elégedettséget és a reklamációmentes értékesítést is. Az intézkedéstől a hatékonyság javulását, végső soron a költségek csökkenését várjuk” – mondta Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.

A vállalat az energiafelhasználással kapcsolatos tevékenységét a szabvány és a szabályozás szerint monitorozza és értékeli, figyelembe véve a nemzeti energia stratégiát és 2015. évi energiahatékonyságról szóló törvényt.

forrás: Mapei Kft.

Galéria

GazdaságMapei Kft.energiahatékonyságenergiahatékonyság

Ajánljuk még