2024.07.24, Szerda

Ezeregyszáz munkalehetőség várta az érdeklődőket a tavaszi csepeli állásbörzén

2016.04.14. 07:43

Negyvenegy cég több mint ezeregyszáz álláslehetősége között válogathattak az álláskeresők a Budapesti Kormányhivatal által az Európai Unió támogatásával megrendezett XXI. kerületi állásbörzén.

Negyvenegy cég több mint ezeregyszáz álláslehetősége között válogathattak az álláskeresők a Budapesti Kormányhivatal által az Európai Unió támogatásával megrendezett XXI. kerületi állásbörzén. A csepeli Radnóti Miklós Művelődési Házban megtartott rendezvényt 370 álláskereső kereste fel.

Budapest Főváros Kormányhivatala Foglalkoztatási Főosztálya és XXI. Kerületi Hivatala a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) 8.1.1-15-2015-00001 „Út a munkaerőpiacra” elnevezésű kiemelt projekt keretében rendezett állásbörzét és munkáltatói fórumot 2016. április 12-én a csepeli Radnóti Miklós Művelődési Házban.

Az esemény az „Európai munkáltatói napok” elnevezésű rendezvénysorozat részét képezte, amely egyúttal a 2018. december 31-ig megvalósuló VEKOP 8.1.1-15-2015-00001 kiemelt projekt rendezvénye.

Az állásbörze célja, hogy elősegítse a munkaadók és álláskeresők közötti kapcsolatfelvételt, valamint alkalmat biztosítson a közvetlen és személyes találkozásra a munkaerőpiac szereplői között. Ennek keretében a börzén résztvevő munkáltatók mintegy 1100 állásajánlattal várták az elhelyezkedni kívánó álláskeresőket és a megváltozott munkaképességű munkavállalókat egyaránt. A rendezvényt az előzetes adatok szerint 370 álláskereső keresete fel. A látogatók nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedésük érdekében személyre szabottan segítettük álláskereséshez hasznosítható munkaerő-piaci információ-nyújtással és technikákkal, pálya- és munkavállalási tanácsadással.

A rendezvényen köszöntőt mondott Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, aki arról számolt be, hogy részben a kerületi önkormányzat, a kormányhivatal, illetve a kerületi vállalkozások jó együttműködésének is köszönhetően Csepelen magasabb a foglalkoztatottság, mint a fővárosi átlag. Hozzátette: tervezik, hogy még szorosabbra fűzik az együttműködést a kormányhivatallal annak érdekében, hogy minél hatékonyabban segíthessék munkához a kerületben élőket.

Dr. György István, Budapest kormánymegbízottja szerint a csepeli állásbörzék sikerét az is jelzi, hogy a megjelent álláskeresők fele teremtett sikeresen kapcsolatot a munkaadókkal a tavalyi adatok szerint. Budapesten jelenleg 29 ezer álláskereső van, ami 14 százalékkal kevesebb, mint az előző esztendőben – folytatta a kormánymegbízott, majd arra is kitért, hogy a makrogazdasági helyzet is javuló tendenciát mutat, hiszen több mint 4,24 millió ember dolgozik ma Magyarországon, ami jelentős javulás a pár ével ezelőtti 3,5 milliós adathoz képest. Dr. György István megnyitó beszéde végén sikeres álláskeresést kívánt a megjelenteknek, hiszen mindenki számára az a legfontosabb, hogy munkát vállalva egzisztenciát teremthessen, és el tudja tartani családját.

A projekt a fővárosban a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, forrása az Európai Szociális Alap (ESZA) és a nemzeti társfinanszírozás által biztosított összeg. A VEKOP 8.1.1-15-2015-00001 kiemelt projekt fővárosi részprojektje 4,922 Mrd Ft-os kerettel gazdálkodhat, melyből 4 922 fő résztvevő munkaerő-piaci esélyéhez és személyes fejlődéséhez kívánunk hozzájárulni, személyre szabott és komplex segítség-nyújtással, munkaerő-piaci szolgáltatásokkal, képzési vagy támogatási programelemekkel.

(BFKH Sajtó)

Galéria

munkahelyekFókuszbanmunkaerőpiacEurópai Munkáltatói NapokCsepel