2024.02.25, Vasárnap

Felszentelték a dunakeszi Szent Péter és Pál görögkatolikus templomot

2016.07.04. 08:27

Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter is jelen volt a dunakeszi Szent Péter és Pál görögkatolikus templom felszentelésén.

Hirdetés

Az elmúlt hat évben 1018 templom újult meg a Kárpát-medencében, közülük 60 újonnan épült. Szombaton, Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter is jelen volt a dunakeszi Szent Péter és Pál görögkatolikus templom felszentelésén.

A miniszter szavai szerint mindez "lelki éhséget" mutat. "Azt kívánom a Kárpát-medencei magyarságnak, hogy maradjon meg ez a lelki éhség, mert akkor egészen biztosan emelkedni fogunk, nemcsak gazdaságilag, kulturálisan, politikailag, hanem lelkileg is, és végül is abból indul minden."
Balog Zoltán a templom nevére utalva úgy fogalmazott, a név programot is jelent, s e név jó program. Péter, a kőszikla és Pál, a kicsi, s e kettőben "benne van sorsunk két alapvető összetevője, hogy erősek akarunk lenni, ki akarunk emelkedni, de meg kell tanulni másodiknak, kicsinek is lenni, elfogadni a sorsunkat."
A miniszter arra is emlékeztetett, hogy a cigányságért a görögkatolikus egyház tesz a legtöbbet ma Magyarországon. Hozzátette: a kormány köszöni, mindazt, amit a görögkatolikus egyház végez a gyermekvédelemben, az idősek ápolásában, a leszakadókért végzett szolgálatban.

Tuzson Bence, a térség fideszes országgyűlési képviselője Orbán Viktor miniszterelnök üzenetét tolmácsolta: "A lelki adományok ugyan különfélék, a lélek azonban ugyanaz. A szolgálatok is különfélék, de az Úr ugyanaz. Ezekkel a szavakkal kérjük Isten áldását új templomukra és az ünneplő gyülekezetre. Soli Deo gloria."
A képviselő beszédében egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy mára az értékek fogalmakká váltak, de az érték nélküli fogalom önmagában hiábavaló. Ha nem adjuk vissza az értéket, Európa alapértékeit a fogalmak mögé, akkor Európa és benne Magyarország is el fog veszni, ezért fontos, hogy a keresztény közösségeket mindenki magáénak érezze és támogassa. 

forrás: mti / gorogkatolikus.hu

Galéria