2024.03.29, Péntek
Palántanevelő mozgalmat indított egy magyar fiatal
(fotó: Bajzák Anna Facebook-oldala)

Palántanevelő mozgalmat indított egy magyar fiatal

pestpilis.hu

2017.03.21. 18:43

Ingyenes magvakat és virágföldet oszt azoknak, akik szombaton vele egyszerre kezdik az ültetést. Személyesen és a világhálón keresztül is lehet csatlakozni, az együttműködés alapját az adja, hogy az ültetők egyszerre szembesülnek majd a kihívásokkal.

Hirdetés

Március 25-én rendezik meg a közös magültetést a világhálón keresztül összekapcsolódó részvevők. A PlantTogether elnevezésű kezdeményezéshez bárki csatlakozhat, aki vállalja, hogy szombaton legalább néhány magot elültet, hogy palántát neveljen belőle, amiről aztán időnként fotókat készít.

Akik a [email protected] címen regisztrálnak, azok a megadott átvételi pontokon ingyen kapnak néhány magot és némi virágföldet. „Nem kell kertésznek lenned, sem többhektáros földet birtokolnod ahhoz, hogy a csapat tagja légy!” – áll a Facebook-esemény szövegében, melyhez eddig 144-en csatlakoztak. „Elég 3-4 mag, pár marék jó föld és gondoskodó szeretet, hogy megtapasztald az élet egyik legcsodálatosabb érzését.”


A kezdeményező a pesti belvárosban várja a csatlakozókat

A főszervező Bajzák Anna hangsúlyozza, mivel a részvevők egy időben vetnek, ugyanolyan fázisban nőnek a növényeik, ugyanolyan környezeti hatásokkal találkoznak, ezért ugyanazok a kérdések foglalkoztatják őket, ami az összetartás, együttműködés alapjává válik.

Bajzák Anna március 25-én a megmozdulás részeként a pesti belvárosban (Király utca 8.-10.), a DIP Design kézműves vásáron várja a résztvevőket. „Személyesen várlak magokkal, palántafölddel, tanácsokkal és a közös magvetés élményével! Az esemény ingyenes! Részvételi szándékod mindenképp jelezd egy kattintással, mert annak alapján számolom ki a szükséges földmennyiséget!” – olvasható a felhívásában.

Fókuszbanhelyi termékekélhető életkertészkedés

Ajánljuk még