2024.03.28, Csütörtök

Három hét alatt elsöprő sikert aratott a Kincsem

mti, pestpilis.hu

2017.04.06. 16:19

A Gödről az egész világot meghódító magyar versenyló filmjét rövid időn belül nagy tömegek nézték meg.

Hirdetés

Már a 200 ezredik jegyet is eladták szerdán a legendás versenylóról, Kincsemről szóló filmre. Forgalmazójának beszámolója szerint Herendi Gábor filmje ezzel az idei toplistán a második legnézettebb filmmé lépett elő a magyar mozikban. Olyan produkciókat előzött meg a három hete játszott Kincsem, mint az Utazók vagy a Logan-Farkas. A Fórum Hungary közleményében az áll, a Kincsem az utóbbi tíz év legsikeresebb magyar filmjévé lépett elő.

A film főszereplőjét, Blaskovich Ernőt Nagy Ervin alakítja, riválisát, von Oettingen bárót Gáspár Tibor játssza, szerelmét, Klarát pedig Petrik Andrea. A hazai viszonylatban kiemelkedő, 2,9 milliárd forint összköltségvetésű mozit több mint kétmilliárd forinttal támogatta a Magyar Nemzeti Filmalap. Az alkotás nemcsak nézőszám, hanem a róla készült kritikák által is kiváló visszhangot kapott.

A film témáját adó Kincsem a világ mindezidáig egyetlen verhetetlen versenylova. 1876 és 1880 között összesen 54 viadalt nyert meg, ebben az időszakban Gödön lakott, a Kincsem-parkban máig meglévő, jelenleg restaurálás alatt lévő istállóépületben. Bárhová vitték versenyezni, külön tartálykocsiban vitték vele a gödi vizet, mert csak azt volt hajlandó meginni.

FókuszbanKincsemGöd

Ajánljuk még