2024.03.28, Csütörtök

A Depeche Mode avatja fel a Groupama színpadát

mti

2017.05.12. 11:32

A világhírű zenekar, a személyzete és a kellékei négy busszal, öt kisbusszal és tizenegy kamionnal érkeznek Budapestre.

Hirdetés

Május 22-én hétfőn koncerthelyszínként debütál a budapesti Groupama Aréna, az FTC stadionjában a világhírű brit Depeche Mode lép fel. Az estre valamennyi jegy elkelt - közölte a szervező Live Nation az MTI-vel.    

Az előkészítés és a színpad építés már jövő szerdán, május 17-én megkezdődik és négy napig tart, vasárnap a technikai próba zajlik. A produkciónak hetven magyar segít be, legtöbbjük az építésbe és a bontásba, de lesz, aki a fellépőruhákkal dolgozik vagy a konyhai személyzetnek segít. A Depeche Mode-dal saját szakács és konyhai személyzet érkezik Budapestre, a teljes utazó stáb a zenekarral együtt hetvenfős. Tizenegy kamionnal szállítják a felszerelést, emellett négy busz és öt kisbusz is a turné része, miután minden felszerelést maguk visznek valamennyi helyszínre. A kétszintes színpad a Groupama Arénában több mint 500 négyzetméter alapterületű, a hátát óriási ledfal adja.


Kétórás műsor a Spirit albummal és a slágerekkel

A koncertre nem lehet bevinni üveget, palackot, videókamerát, profi vagy félprofi fényképezőgépet, valamint esernyőt sem. A várható kapunyitás május 22-én 17 óra 30 perckor lesz a Groupama Arénában, a két előzenekar, a F.O.X és a Raveonettes után a Depeche Mode bő kétórás műsort ad a legnagyobb slágerekből és az új lemez dalaiból.

A zenekar Spirit című albuma március 17-én jelent meg, a hozzá tartozó turné neve a Global Spirit. A koncertsorozat május 5-én Stockholmban indult, a Depeche Mode Pozsonyból érkezik Budapestre, ahonnan Prágába utazik tovább. A koncertkörút első szakaszában Európa 21 országában, összesen 33 városban több mint 1,5 millió rajongó láthatja Dave Gahant, Martin Gore-t és Andy Fletchert játszani.


Több mint 100 millió eladott albumnál tartanak

A Global Spirit a Depeche Mode tizennyolcadik turnéja, a zenekar három év kihagyás után lép fel ismét élőben. A Depeche Mode utoljára a Delta Machine Tour keretében 2013 májusában lépett fel hazánkban, akkor a Puskás Ferenc Stadionban. Először 1985-ben koncerteztek Magyarországon, az akkori Volán-pályán. A zenekar eddig tizennégy stúdióalbumot jelentett meg, ezek több mint húsz ország slágerlistáján jutottak a Top 10-be. Több mint 100 millió eladott albummal a Depeche Mode minden idők egyik legnépszerűbb elektronikus zenekara.

FókuszbanzeneDepeche Mode