2024.03.29, Péntek

Házasság- és családközpontúak a magyar fiatalok

pestpilis.hu

2017.11.22. 15:08

Ráadásul többségük nem akar külföldön ragadni. A budapesti konferencián az is kiderült, miért vagyunk a leghatékonyabbak a Flow állapotában.

Hirdetés

A tavaly elvégzett Magyar Ifjúság Kutatás szerint a magyar fiatalokat motiválja, hogy házasságban éljenek és legyen gyermekük. Az eredményeket Novák Katalin államtitkár ismertette a Magyar Pozitív Pszichológia Konferencián - derült ki az EMMI közleményéből.

A felmérésből kiderült, a fiatalok kétharmada a jövőben házasságot szeretne kötni, fele pedig 28 éves korára tervezi első gyermeke megszületését. Szeretnének dolgozni, és a munkájukért tisztességes bért várnak el. Sokan külföldön szereznének munkatapasztalatot, de többségük végül itthon helyezkedne el. A munkahelynél pedig kritérium számukra a jó hangulat és a kreativitás.

A Magyar Pozitív Pszichológia Konferenciát harmadik alkalommal szervezték meg. A mozgalom kutatói az utóbbi évtizedekben a „jól-lét” feltételeit kutatják. A konferencián Csíkszentmihályi Mihály, a Flow elmélet Amerikában élő megalkotója is felszólalt. A szakember elmondta, mindenkinek saját magának kell megtanulnia, miként boldogulhat, hogy érheti el az örömöt, boldogságot. Tapasztalatai szerint a Flow egy olyan mentális állapot, amelyben annyira a feladatra koncentrálunk, hogy képesek vagyunk kihozni magunkból a legtöbbet és a legjobbat.

Fókuszbanifjúság

Ajánljuk még