2024.03.28, Csütörtök

Napelemes okospadról tölthetjük a telefonunkat a Corvin Sétányon

pestpilis.hu

2017.12.19. 16:30

A minimalista stílusú pad segítségével internetezni is lehet, s a beépített hűtőrendszerrel az ülőfelület még a nyári forróságban is kellemes hőmérsékletet biztosít.

Hirdetés

A világ egyik legsokoldalúbb utcai padját helyezték el a Nokia Skypark irodaház előtt a Futureal-csoport pilot projektjének keretében. A 800 kilogramm teherbírású Steora okospad teljes mértékben napelemből származó energiát használ, és a közterületek jövőjét vetíti előre. A pad optimalizálja saját energiafelhasználását, így az sosem kapcsol le, és időjárási viszonyoktól függetlenül folyamatosan üzemel.

A Corvin Sétány első okospadja beépített érzékelőivel képes adatokat gyűjteni annak kihasználtságról és a környezeti körülményekről. Integrált lámpái két méteren belül megvilágítják az ülőalkalmatosság környezetét, lehetővé téve a felhasználók számára az éjszakai használatot. A fehér színű, acélvázas pad ellenáll a természet viszontagságainak, az ülőfelület anyaga szintén tűzbiztos és bármikor könnyen újrapolírozható az eredeti állapot visszaállítása érdekében.

Az okospad egy független felhasználású, vezeték nélküli készülék-töltővel és két smart USB csatlakozóval is rendelkezik, amik a mobilkészülékek gyorstöltését teszik lehetővé. A 4G router segítségével az internet kapcsolat a pad 4 méteres körzetében elérhető.

A közelben kap helyet a 4 tonnás Gömböc is

Az új szabadtéri ülőhely használói hamarosan a világ legnagyobb Gömböc-formájú szobrának látványát is élvezhetik, mivel az okospad közelében állítják fel a különleges alkotást. A 4,5 méter magas és több mint 4 tonnás, rozsdamentes acélból készült Corvin Gömböc egyben a világ első kültéri Gömböc-szobra lesz.

A szobrot a Futureal-csoport által fejlesztett Nokia Skypark irodaház tövében fekvő vízfelület felett állítják fel, a vízfelszín tükröződése így még izgalmasabbá teszi a Corvin Gömböc csillogását. A kitartást és a törékeny egyensúlyt is megtestesítő magyar találmánynak köszönhetően sikerült megfejteni a kövek evolúcióját és ezáltal a Mars egykori folyóinak hosszát is. Praktikus formáját már drónok tervezésénél is használják.

FókuszbannapenergiaFuturealokostechnológiaCorvin sétány