2024.03.28, Csütörtök

Ez a megoldás forradalmasíthatja az irodaépítést

pestpilis.hu

2018.01.19. 15:15

Továbbá úja alapokra helyezi az épületek energiaellátását. Az ingatlanfejlesztő Skanska idén kezdi el tesztelni a szilícium alapú napelemeket kiváltó innovációt az projektjein.

Hirdetés

A Skanska és a Saule Technologies a világon elsőként telepít irodaépületekben használatos perovszkit napelemeket. A világ egyik vezető ingatlanfejlesztő és kivitelező cégének számító Skanska közleményben számolt be a projektről.

A tájékoztató szerint az új megoldás forradalmasítja az irodaházak gyártását, miután az épülethomlokzatokba is integrálható perovszkitoknak köszönhetően energetikailag önellátó irodaépületek valósulhatnak meg.


Bárhová kihelyezhető

A perovszkit olyan kristályos anyag, mellyel eredményesen helyettesíthetik a szilíciumot, a napelemekben világszerte használt félvezetőt. A Saule Technologies 2014 óta fejleszti a perovszkit napelemek előállítására alkalmas tintasugaras nyomtatási technológiát.

„A perovszkit napelemek könnyebbek, vékonyabbak és tervezhetőbbek, mint a szilícium napelemek.

A modulok formája, színe és mérete is testre szabható a vevő igényeinek megfelelően, és az épület bármely szabad pontjára installálhatóak, nem csak a tetőre” – foglalta össze a lényeget Olga Malinkiewicz, a Saule Technologies társalapítója és Technológiai vezetője.  A közleményből továbbá kiderült, a modulok stabilitása és vízállósága is ideálissá teszi őket az építőipar számára.


Már indulnak a tesztek

A Skanska a Saule Technologies-zal kötött licenc megállapodásnak köszönhetően kizárólagosan használhatja a vállalat napelemes megoldásait épületeinek homlokzatán és a zajvédő elemeken. Az ingatlanfejlesztő 2018-ban elkezdi alkalmazni a tesztelemeket az ingatlanprojektjein.

Ajánljuk még