2024.05.22, Szerda
Így fognak kinézni a Dürer Park új lakásai – videó
Látványtervek: Property Market

Így fognak kinézni a Dürer Park új lakásai – videó

magyarepitok.hu, Property Market

2024.05.05. 10:00

A Városliget közelében költözhetnek majd a lakók három új épületbe.

A Dürer Park projekt folytatódik: kijöttek a látványtervek az újgenerációs lakóépületekről – derül ki a lapunkhoz eljuttatott közleményből. A Dürer Befektetési Kft., mint beruházó, a Property Market Kft.-vel együttműködésben épít három lakóépületet és két irodaházat. A projektről akkor számoltunk be utoljára, amikor a második irodaház elérte legmagasabb pontját a Market Építő Zrt. generálkivitelezésében, immár közel egy éve.

Az irodaépületeket és a belső parkot is magába foglaló fejlesztés beépítési koncepciója, és az irodaépületek kialakítása a milánói Lissoni & Partners és a budapesti Lean-Tech építész stúdiókkal együttműködésben valósul meg, a lakóépületek részletes terveit a Közti építész stúdió jegyzi. A fejlesztés „Az Év Koncepciója Portfólió Property Awards” díj elismerésben részesült 2020-ban.

 

Forrás: Property Market

Fontos része a projektnek a megújuló Városligettel való kapcsolat, ennek érdekében a fejlesztés részeként átépült az Ajtósi Dürer sor középső szakasza, új kerékpársávokkal, továbbá közvetlen és biztonságos gyalogátkelőhelyekkel. A fejlesztési területen egy, az Abonyi utcát és az Ajtósi Dürer sort összekötő új gyalogos sétány is kiépül, összekötve a belső parkot, a lakóépületeket és a villanegyedet a Városligettel.

A fejlesztés a Zichy Géza és az Abonyi utcák sarkán valósul meg, három épületben - egyenként 58, 72 és 77, azaz összesen 207 lakás épül.

 

 

Újjászületik a 3,7 hektáros terület

Az összesen 3,7 hektáros területen eredetileg a XIX. század végén, a Monarchia aranykorában épült Sacre Couer (Szent Szív) nővérek által alapított katolikus iskola működött, az elegáns zuglói villanegyed és a Városliget szomszédságában. Azonban e terület sem kerülhette el a XX. század történelmi viharait: többek között a régi rendszer politikai főiskolája is itt működött, és több építészetileg nem méltó épület is elhelyezésre került, majd a főváros egyik népszerű multikulturális komplexuma kapott itt helyet. Az évtizedek alatt folyamatosan romlott az épületek és a park állaga, most azonban újjászületik a terület a még megmaradt régi épület építészeti emlékeinek megőrzésével, kortárs új épületek kialakításával, és az eredeti park megújításával.

A lakóépületek tervezésénél kiemelt szempont volt, hogy a terület múltjához illő minőségű és felszereltségű lakások és környezet jöjjön létre – írják a közleményben. A belső utak és sétányok, illetve a belső park kialakítás éppolyan hangsúlyos volt, mint az épületen belüli koncepció. Az okosotthonba integrált árnyékolórendszer, gépesített konyhabútorok, vagy éppen hőszigetelő alumínium nyílászárók mind megtalálhatóak a lakásokban.

 

 

Emellett minden lakóingatlanban helyet kap egy-egy saját edzőterem is.  A lakásokhoz itt is tartoznak az épületekben elhelyezett gépkocsi beállók és tárolók is.

Az épületek energiahatékonysága, fenntarthatósága szintén kiemelt fontosságú volt már a tervezés során is, többek között megújuló energián alapuló hibrid fűtési-hűtési gépészeti rendszer kerül kiépítésre, és nagyméretű, ökológiailag aktív zöld tetők is megvalósulnak.

 

 

Galéria

HelyilakásépítésVárosligetMarket Építő Zrt.új építésű lakásokKözti Zrt.Property Market Kft.Dürer ParkLean Tech Mérnökiroda Kft.Lissoni