2024.04.23, Kedd

Városliget

Lezárják péntek este a Hősök terét, a Kós Károly sétányt és az Állatkerti körutat rendezvény miatt

2024.02.16

Helyi

Rendezvény miatt lezárják a Hősök terét, a Kós Károly sétányt és az Állatkerti körutat pénteken 18 órától várhatóan 19.30-ig, a résztvevők létszámától függően szakaszosan lezárhatják a Dózsa György utat és az Andrássy utat is - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Vezető brit lap olvasói választották Európa leginspirálóbb turisztikai célpontjai közé a Magyar Zene Házát

2024.01.19

Helyi

A Magyar Építő generálkivitelezésében megvalósult épület ismét bebizonyította, hogy nem csak Magyarországon népszerű.

Egészségfesztivált rendeznek a Városligetben vasárnap

2023.09.21

Helyi

Immár 23. alkalommal szervezi meg a Magyar Kardiológusok Társasága (MKT) és az MKT Szívalapítványa szeptember utolsó vasárnapján a Szívünk Napja elnevezésű rendezvényt, amelynek idei főszereplője a sport lesz. Az ingyenes eseményen szakmai előadásokkal, szűrővizsgálatokkal, számos kiállítóval és színes családi programokkal várják az érdeklődőket a Városligetben - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Kétnapos gyereknapi rendezvényen mutatkozik be a honvédség a Városligetben

2023.05.26

Helyi

Kétnapos gyereknapi rendezvényt tart a Városligetben a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár hétvégén, ahol vasárnap a gyermeknap mellett a hősök napját is ünneplik.

A Magyar Zene Házában mutatkozik be a Veszprém-Balaton 2023 EKF projekt

2022.10.10

Helyi

Budapesten, a Magyar Zene Házában mutatkozik be a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program sokszínű zenei kínálata október 13. és november 12. között.

Európa egyik legfontosabb kulturális fesztiválján mutatkozott be a Liget projekt

2022.09.19

Helyi

A projekt 10 éves fennállása alatt megújult a Szépművészeti Múzeum, a Millennium Háza és a Komáromi Csillagerőd, létrejött az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ, a Magyar Zene Háza és a Néprajzi Múzeum új épülete.

Közlekedési változások a Hősök tere és a Városliget környékén ezen a hétvégén

2022.06.18

Helyi

Több rendezvényt is tartanak ezen a hétvégén a Hősök terén és a Városligetben, ezért péntek estétől szombat estig számos közlekedési változásra kell készülni a környéken.

A hétvégén lemossák a Váralagutat és a Szabadság hidat

2022.04.22

Helyi

Lemossák a Váralagutat, a Szabadság hidat és a városligeti Zielinski hidat a hétvégén, emiatt éjszakai forgalomkorlátozások lesznek - közölte a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. FKF Köztisztasági Divízió pénteken az MTI-vel.

Egyhangú szavazással nyerte el az ingatlanszakmai Oscart a Magyar Zene Háza

2022.03.18

Helyi

Először kapta meg a zsűri fődíját magyar fejlesztés a legrangosabb nemzetközi ingatlanszakmai díj, a MIPIM Awards három évtizedes történetében.

Téli sportok fesztiválja a Városligeti Műjégpályán

2022.02.15

Helyi

A pekingi téli olimpia utolsó hétvégéjén kerül sor a Magyarock Freeze Budapest elnevezésű téli sportokat népszerűsítő fesztiválra a Városligeti Műjégpályán.

Kihirdették a Magyar Zene Háza induló koncertprogramját

2022.01.09

Helyi

Klasszikus, jazz, könnyű-, világ-, tradicionális és elektronikus zenei koncertekkel, workshopokkal, zenepedagógiai foglalkozásokkal és beszélgetésekkel, valamint interaktív zenetörténeti kiállítással várja a közönséget január 23-tól a Liget Budapest projekt keretében felépült Magyar Zene Háza.

Elkészült a világon egyedülálló szerkezettel megépített Magyar Zene Háza - fotókkal

2021.12.17

Helyi

A Magyar Építő által kivitelezett épület január végén kiállítással és zenei programokkal nyitja meg a kapuit.

Célegyenesbe fordultak a városligeti Néprajzi Múzeum munkálatai

2021.12.01

Helyi

Több, mint háromszor nagyobb kiállítótérrel és új állandó tárlattal nyitja meg a kapuit jövő tavasszal a Néprajzi Múzeum új épülete, amely a ZÁÉV Zrt. és a Magyar Építő Zrt. közös munkájával valósul meg.

Várakozáson felüli lett a hangzás Magyar Zene Házában - videóval

2021.10.18

Helyi

A Magyar Építő kivitelezésében épülő létesítmény egyedülálló hangdómmal jön létre, amely ebben a méretben, állandó jelleggel nem található sehol máshol a világon.

Már tervezik a Mexikói úti P+R parkolóházakat

2021.08.15

Helyi

A BFK irányításával az M3-as autópálya felől érkező autóforgalom számára összesen legalább 1500 férőhelyes új P+R-parkolóházakat terveznek a Mexikói úti Kisföldalatti végállomásánál.

Felújítják a Klösz-villát, a Városliget közelében kap helyet a Nemzeti Fotóművészeti Múzeum

2024.02.03

Helyi

A mintegy 3000 négyzetméteres épületben a Szépművészeti Múzeum részeként működik majd 2025-től az intézmény.

Kiállítás mutatja be a Liget projekt eredményeit

2023.11.25

Kultúra

Ingyenesen látható tárlat mutatja be péntektől a Néprajzi Múzeumban található látogatóközpontban a tíz éve indult Liget Budapest projekt fejlesztéseit, amelyek eddig több mint 7,5 millió látogatót vonzottak.

Varázslatos gyermekprogramok a Szent István Nap rendezvénysorozatán

2023.08.15

Helyi

A Szent István-napi rendezvénysorozat a legkisebbek számára is felejthetetlen élményeket tartogat. Számos helyszín, színes programkínálat, koncertek, bábszínház, mese és Varázsliget várja a családokat három napon át Magyarország születésnapján.

Neves díjat zsebelhetett be egy impozáns budapesti műemléképület

2022.11.29

Helyi

A Városliget területén található létesítmény kivitelezését az Épkar Zrt. végezte.

Elnyerte az idegenforgalmi ágazat Oscarjaként ismert díjat a Magyar Zene Háza

2022.10.08

Helyi

A létesítmény a Magyar Építő Zrt. kivizelezésével valósult meg a japán sztárépítész, Sou Fujimoto tervei alapján.

A Magyar Zene Háza eddig 440 ezer látogatót vonzott

2022.06.30

Helyi

Eddig 440 ezren látogatták a január 22-én nyílt Magyar Zene Házát - mondta el Batta András zenetörténész, a Magyar Zene Háza vezetője csütörtökön az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Június 17-én rendezik meg a Mozgás Éjszakáját a Városligetben

2022.06.08

Helyi

Jövő hét pénteken kerül sor a Mozgás Éjszakája sportfesztiválra.

Egy 120 éves tradíció éled újjá Budapesten: hőlégballon-kilátó nyílik a Városligetben

2022.04.13

Május elejétől akár 150 méter magasságból nyújt kilátást Budapestre a Városligetben, a Mimóza-dombon létrejövő Ballon kilátó, azaz egy kötöttpályás hőlégballon.

Negyedszer rendezték meg a Városligeti Műjégpályán a Magyar Korcsolyázás Napját

2022.02.23

Helyi

Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét éppen négy éve nyerte meg a férfi váltó rövidpályás gyorskorcsolyában, ennek apropóján pedig immár negyedszer rendezték meg a Városligeti Műjégpályán a Magyar Korcsolyázás Napját.

Ünnepel a Városligeti Műjégpálya: programokkal várnak a szervezők szombaton

2022.01.29

Helyi

Az esemény egyfajta pótünnepség is lesz, mert a két esztendővel ezelőtti jubileumi emlékezés elmaradt a koronavírus-járvány miatt - tájékoztatott a Budapesti Sportszolgáltató Központ (BSK).

Világszenzációk előtt végzett a második helyen a Magyar Zene Háza

2022.01.04

Helyi

​A Magyar Építő által kivitelezett, világon egyedülálló szerkezettel rendelkező Magyar Zene Házát a világ 22 legjobb, 2022-ben megvalósuló kulturális látványossága közé választotta az egyik legmeghatározóbb nemzetközi programajánló magazin, a Time Out.

Három emelet magas ajándékdobozban érkezett a karácsonyi meglepetés a Városligetbe

2021.12.14

Helyi

Magyarországon először látható 3D-szemüveg nélkül élvezhető, óriás térhatású animáció a Városligeti Műjégpályánál. A csaknem 9 méter magas építmény óriás 3D-s LED-installációt rejt, a hatalmas, 78 négyzetméteres kivetítőn pedig az ajándékdoboz belsejébe pillanthatunk be.

Pénteken nyit a Városligeti Műjégpálya

2021.11.19

Helyi

Első ütemben a 12 ezer négyzetméteres jégfelület kétharmada áll a sportolni és kikapcsolódni vágyók rendelkezésére; a Városligeti Műjégpálya belső tereiben a maszkhasználat kötelező.

Liget Budapest: így nézne ki az Új Nemzeti Galéria épülete - videó

2021.10.17

Helyi

A kulturális nagyberuházások költségesek és gyakran generálnak társadalmi vitákat, de ha jól illeszkednek a város szövetébe, akkor a társadalom és a gazdasági élet katalizátoraiként tudnak működni.

Új híd épül Rákosrendező felett, elrajtol 1500 új parkolóhely kialakítása

2021.05.03

Helyi

A BFK beruházásában a hidat a Speciálterv tervezi meg, a parkolóhelyekre pedig kiírták a közbeszerzést. A 3-as villamos vonalát is folytatják.