2024.03.29, Péntek
A Magyar Zene Házában mutatkozik be a Veszprém-Balaton 2023 EKF projekt
Fotó: Liget Budapest/Palkó György

A Magyar Zene Házában mutatkozik be a Veszprém-Balaton 2023 EKF projekt

MTI

2022.10.10. 17:30

Budapesten, a Magyar Zene Házában mutatkozik be a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program sokszínű zenei kínálata október 13. és november 12. között.

Hirdetés

A Magyar Zene Házában Debrecen után Veszprémmel folytatódik a Város a Házban sorozat. Az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címet elnyerő város első alkalommal ad ízelítőt Budapesten a kulturális évad hangulatából a Zene Házában megrendezett sorozat keretében - közölte az MTI-vel hétfőn a Magyar Zene Háza.

Mint kiemelték a csaknem egy hónapon át tartó programsorozat keretében Veszprém sokszínű zenei élete, művészeti fesztiváljai, a városhoz kötődő sztárok, tehetségek mutatkoznak be.

Snétberger Ferenc gitárművész Gilles Apap hegedűssel, Likó Marci, a Vad Fruttik zenekar frontembere Géczi János költővel lesz egy színpadon, Hegedűs D. Géza színművész pedig Mendelssohn "oldalán" tűnik fel. A sorozat programjai a Zene Háza szellemiségét is tükrözik, hiszen nagy hangsúlyt kapnak a zenei felfedezések, nagy találkozások társművészetekkel, a jövő tehetségeinek bemutatása és az ismeretterjesztés sokféle műfajban és stílusban - hangsúlyozzák a szervezők.

"A Zene Házába tervezett sorozat a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa fesztiválév előzetese. Ez a sorozat rendkívül fontos számunkra, hiszen a Magyar Zene Háza nemcsak Budapesté, hanem mindenkié, és mi azt is szeretnénk, ha mindenki magáénak érezné" - idézi a közlemény Batta Andrást, az intézmény ügyvezető igazgatóját.

Markovits Alíz, Veszprém-Balaton 2023 vezérigazgatója azt emelte, ki, hogy Veszprém az UNESCO Kreatív Városok Hálózatának részeként a Zene városa cím birtokosa, zenei, művészeti fesztiváljai régóta meghatározzák nemcsak a helyi, hanem az országos kulturális évadot is. Veszprémben nem csupán alkalomszerű zenei események valósulnak meg, hanem kidolgozott koncepciók alapján működő, sok éve létező, a helyi művészeti-zenei életre alapozó és azt egyben folyamatosan inspiráló, fejlesztő zenei események vannak jelen - emlékeztetett.

Horn Márton, a Zene Háza intézményigazgatója a közleményben kiemelte, hogy a januári nyitás óta mintegy 700 ezer látogató járt a Zene Házában.

A Város a Házban - Veszprém sorozat teljes programja a https://magyarzenehaza.com/programsorozatok/varos-a-hazban-veszprem linken érhető el.

HelyiMagyar Zene HázaVárosligetVeszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa