2024.06.17, Hétfő

A nyolcadik legnépszerűbb európai úticél Budapest

MTI

2018.02.09. 16:28

Az első három helyezett közé egyetlen főváros sem került, s Budapest olyan nagyvárosokat is maga mögé utasított, mint Párizs vagy London.

Budapest 17.745 szavazattal a 8. helyen végzett a European Best Destinations (legjobb európai úti célok) január 18. és február 8. között tartott szavazásán - közölte a szavazás végeredményét a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ pénteken. Fővárosunk ezzel olyan úticélokat utasított maga mögé, mint Lisszabon, Párizs, Amszterdam, Prága, Bécs, Barcelona vagy London.

A legjobb európai úti cél címet a lengyelországi Wroclaw nyerte el 41.148 szavazattal, a 2. helyen a spanyolországi Bilbao végzett, a 3. a franciaországi Colmar lett.

A versenyt az European Best Destinations szervezet hirdeti meg közel 10 éve, szorosan együttműködve a kontinens legnagyobb desztinációs és turisztikai hivatalaival. A legjobb úti célok egész évre szóló promócióban részesülnek a European Best Destinations weboldalon, a nemzetközi sajtóban, számos közösségi media felületen és utazási portálon. A TOP 10 úti célokra érkező turisták száma várhatóan emelkedni fog a versenyt szervező cég egész éves kampányának köszönhetően. A legjobbak egy éven keresztül használhatják a TOP 10 európai úti cél címet és logót.

Fókuszbanturizmusutazásszavazás