2024.04.20, Szombat

A Mol újítása segíti haza az elveszett kutyákat

portfolilo.hu

2018.05.17. 14:12

Már eddig is évente több mint 200 elkóborolt kutyát mentettek meg a rajtuk elhelyezett mikrochipek.

Hirdetés

A Mol 50 töltőállomásán helyez ki olyan mikrochip-leolvasókat a Vigyél Haza Alapítvánnyal karöltve, amelyek az elkóborolt kutyák hazajutását segítik. A portfolio.hu azt írja, az ingyenesen elérhető eszközzel könnyedén leolvashatók az állat mikrochipjének adatai. A cikk szerint az adatokat a programban résztvevő önkéntes állatorvosok beazonosítják egy adatbázisban, majd felveszik a kapcsolatot a gazdival.

A Mol már tavaly elkezdte a kutyabarát koncepció megvalósítását, ennek keretében 2017 nyara óta a vásárlók már kutyáikkal is betérhetnek a társaság mintegy 450 hazai töltőállomására.

A Magyar Állatorvosi Kamara adatai alapján jelenleg Magyarországon körülbelül 1,5 millió mikrochippel rendelkező kutya él. Az elveszett állatok megtalálását nagyban segítik az állatbarát helyeken kihelyezett ingyenesen használható mikrochip-leolvasók.

A Vigyél Haza Alapítvány kezdeményezése révén csupán Budapesten évente több mint 200 elkóborolt kutyát tudnak beazonosítani és visszajuttatni az eredeti gazdájához.

A mikrochip-leolvasóval rendelkező helyszínek listája a Mol töltőállomásainak csatlakozásával immár 120-ra bővült, amely elérhető a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazásában.

FókuszbanállatvédelemkutyaMOL