2024.03.29, Péntek

Kilencven méteres lesz a Váci út csavarodó irodaháza

blog.iroda.hu

2018.06.22. 12:25

A mini felhőkarcolónak is tekinthető Twist toronyban 36 ezer négyzetméteren kínálnak majd bérbeadásra irodákat.

Hirdetés

Csütörtökön nyitotta meg kapuit a budapesti Váci úton a 22 ezer négyzetméteres GTC White House irodaház, s az ünnepségen újabb fejlesztést is bejelentettek: a GTC a Rendőrpalota előtt egy 90 méter magas, 23 emeletes irodaház építésébe kezd.

A Twist - Budapest City Tower irodaház hamarosan megkaphatja az építési engedélyt, ezzel Pest első mini felhőkarcolója jöhet létre (a nemzetközileg bevett gyakorlat szerint a felhőkarcoló 150 méternél kezdődik, de gyakran ennél jóval alacsonyabb épületekre is alkalmazzák a kifejezést). A tervezett épületről videó is megtekinthető a GTC honlapján.

A kis felhőkarcoló egyediségét a csavart formája adja, amely egészen különleges látvány nyújt már messziről is. A toronyépület 36 ezer négyzetéternyi bérbeadható területtel fog rendelkezni a Váci út és a Róbert Károly körút kereszteződésében, közvetlenül az Árpád híd metrómegállónál. A beruházás azért is érdekes, mert átlósan szemben készül az AGORA Budapest irodanegyed az HB Reavis fejlesztésében.

A GTC magyarországi portfóliója a White House átadásával 140.000 négyzetméterre nőtt. A cégcsoportnak Magyarországon több irodaháza is van, többek között a Duna Tower, a Center Point, a GTC Metro és a Spirál.

irodaFókuszbanXIII. kerületVáci út