2024.04.27, Szombat

Itt az a hat állás, ami a jövőben eltűnhet

noizz.hu

2018.08.07. 15:10

Érdemes jól megfontolni, hogy ki milyen pályát választ, ugyanis bizonyos munkakörök teljesen megszűnnek hamarosan.

Hirdetés

A Noizz azt javasolja a pályaválasztás előtt állóknak, jól gondolják meg, hogyan döntenek, ugyanis korunk modernizációja és a nyomában kialakuló kulturális és életvitelbeli változások átalakítják a munka világát is. Míg néhány karriertípus virágzásnak indul, mások egyre inkább hanyatlanak – írja a lap.

Következzen hat olyan munkakör, ami a következő tíz évben valószínűleg eltűnik:

1. Pénztáros

Az automatizált önkiszolgáló pénztárak egyre elterjedtebbé válnak, így hamarosan feleslegessé válik a humán munkaerő közreműködése.

2. Telemarketinges

Az emberek egyre kevésbé használják a telefonjukat telefonálásra, más kommunikációs formákat részesítenek előnyben. Az e-mail marketing egyre elterjedtebbé válik, valószínűleg ez üti majd be az utolsó szögeket a telemarketing koporsójába.

3. Utazási ügynök

Az internet adta lehetőségek miatt teljes mértékben feleslegessé válik, hiszen bárki, bármikor megkeresheti saját magának a legelőnyösebb ajánlatokat; ingyen.

4. Taxisofőr

A GPS-szel üzemelő, kényelmesen használható utazási appok hamarosan elűzik a taxikat a városokból, hiszen általában sokkal átláthatóbb és költséghatékonyabb megoldást kínálnak az utazóközönségnek.

5. Nyomdák és kiadók dolgozói

Régóta hangoztatott tény, hogy a nyomatott média hanyatlik. A legtöbb ember ugyanis a digitális felületeket keresi, így a printtel foglalkozóknak muszáj lesz az online körülményekhez alkalmazkodniuk, ha hasonló területen szeretnének maradni.

6. Postai alkalmazottak

Ez a szektor is egyre kevesebb embert tud foglalkoztatni, és nemcsak a digitalizáció miatt, hanem a helyükre pályázó magáncégek miatt is.

munkahelyekFókuszbanmunkaerőpiactaxi

Ajánljuk még