2024.04.23, Kedd

Új kapcsolatot kap az M1-eshez a Zsámbéki-medence

magyarepitok.hu

2018.09.11. 11:17

A pátyi ipari parkból közvetlenül érkezhet majd az autópályára a forgalom a Sasfészek pihenő melletti csomóponthoz kapcsolódó új útvonalon.

Hirdetés

Elrajtolt az M1-es új felvezetőútjának projektje, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. már megkezdte Páty mellett a Zsámbéki-medence autós közlekedését is jelentősen megkönnyítő fejlesztés előkészítését – derül ki a közbeszerzési adatokból.

A két szakaszból álló építkezés során összesen 2,5 kilométernyi új utat adnak majd át. Most a tervezett pálya első szakaszán a kiviteli és a kisajátítási tervek elkészítésére, a második részén pedig többek között az engedélyeztetési és környezetvédelmi dokumentáció előállítására írtak ki pályázatot.

 

Biatorbágy és Budakeszi is jól jár a beruházással

 

A beruházásban érintett terület.

Az új út elkészültével a folyamatosan bővülő új pátyi ipari park közvetlenül kapcsolódik majd a nemzetközi autópálya-hálózathoz az M1-esen keresztül. Emellett a Zsámbéki-medencéből is sokkal gyorsabban meg lehet majd közelíteni a fővárost, illetve Nyugat-Magyarországot és Biatorbágy, illetve Budakeszi útjai is jelentős áthaladó forgalomtól mentesülnek majd.

A beruházásban előkészítik

  • egy 1005 méteres bekötőút építkezését a Sasfészek pihenő csomópontja és a 81106-os számú út között két körforgalommal,
  • valamint a bekötőút és az 1102-es számú út közötti mintegy 1,5 kilométeres új útszakasz beruházását is.
BudakesziFókuszbanútépítésBiatorbágyPátyM1-es autópályaZsámbékipari park