2024.03.28, Csütörtök
Kovács Ágnes kapta idén a Budapest kulturális és turisztikai nagykövete díjat
ridikul.hu

Kovács Ágnes kapta idén a Budapest kulturális és turisztikai nagykövete díjat

MTI

2019.02.05. 08:25

A díjat olyan személynek ítélik oda, aki nemzetközi szinten is kimagasló teljesítményével és elismertségével méltó módon képviseli a fővárost és személyével hozzájárul Budapest imázsának építéséhez.

Hirdetés

Kovács Ágnes olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó vehette át a Budapest kulturális és turisztikai nagykövete díjat az idei évben. 

A díjat a Budapesti Kongresszusi Központban rendezett turisztikai évadnyitó gálán Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes és Bán Teodóra, a BFTK ügyvezetője adta át.

A méltatás szerint az idei díjazott - kapcsolódva Budapest Európa sportfővárosa 2019 titulásához - kiváló sportoló: olimpiai bajnok, kétszeres világ- és hétszeres Európa-bajnok, világkupa-győztes, örökös magyar bajnok úszó. Többször megválasztották Európa legjobb úszójának, és a világ legjobb sportolói között tartják számon a mai napig.


Hozzájárul Budapest imázsának építéséhez

Olyan embernek adták át a díjat - fűzték hozzá -, aki nemzetközi szinten is kimagasló teljesítményével és elismertségével méltó módon képviseli a fővárost és személyével hozzájárul Budapest imázsának építéséhez.

2019-ben Budapest Európa sportfővárosa, ezért az egész évnek kiemelt sporttematikája lesz az eddigi eredmények, fejlesztések hangsúlyozásával, továbbá azzal, hogy a nagy népszerűségnek örvendő, már meglévő sportprogramok mellé speciálisan az évadhoz kapcsolódó új, ingyenes események várnak mindenkit.

 

Fókuszbansportúszásdíjak

Ajánljuk még