2024.03.19, Kedd
Autistákat segítő applikációt mutattak be
Illusztráció

Autistákat segítő applikációt mutattak be

MTI

2020.01.28. 13:57

Az alkalmazás utazás vagy hivatali ügyintézés során is segítséget tud nyújtani az autisták számára.

Hirdetés

Az autisták mindennapi életét segítő applikációt mutattak be kedden Budapesten a "Digitális autonómia-támogatás az autizmus spektrumon" című projekt keretében.

Kővári Edit, az Autisták Országos Szövetségének (AOSZ) elnöke arról szólt, hogy az applikációt két és fél év alatt dolgozta ki az AOSZ, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Autizmus Szakmódszertani Kutatócsoportjának támogatásával.

Az alkalmazás többek között segítséget nyújt egy nap, egy utazás, hivatali ügyintézés vagy tanulási folyamat megszervezéséhez az autisták számára.

Most a tesztidőszakot indítják útjára ötszáz érintett - autizmussal élők, szakemberek, családtagok - bevonásával. A tesztidőszak tapasztalatait beépítik az alkalmazásba és nyár végére mindenki számára letölthetővé válik az applikáció.Ugyanakkor a program keretében eljuttatnak 300 tabletet, illetve mobiltelefont is az érintettekhez - ismert ette.

Mindettől azt várják, hogy önállóbbá válnak az autizmussal élők, ezért javul a társadalmi elfogadottságuk is - mondta Kővári Edit.

Fókuszbanapplikációmobilappautizmus