2024.03.19, Kedd
Íves vonalvezetésű erkélyekkel épül lakópark a Rákos-patak partján

Íves vonalvezetésű erkélyekkel épül lakópark a Rákos-patak partján

magyarepitok.hu

2022.10.29. 09:33

Népszerű Cemix-termékek alkalmazása segíti a jelentős energiamegtakarítást célzó lakások építését a Paskal Garden projektjében.

Hirdetés

Párhuzamosan több ütemben is zajlik a fővárosban Zugló területén fekvő Paskal Garden lakópark kiépítése. A Miskolci utca, Bartl János utca és a Rákos-patak által határolt területen összesen 455 lakást alakítanak ki. A projektben kiemelt szerepet kapnak a Cemix Hungary Kft. által biztosított termékek.


Jelentős energiamegtakarítást biztosító rendszerek jönnek létre

A beruházás honlapja szerint az együttesen 43 ezer négyzetméternyi hasznos alapterülettel bíró ingatlanfejlesztés a sok éves tapasztalattal rendelkező Dakota Építő Kft. közreműködésével folyik.

Az összegzés fő szempontként jelöli meg a mai építészeti trendeknek való megfelelést és a fenntarthatóságot. Előbbit az íves vonalvezetésű erkélyek, valamint a lépcsőző épülettömeg és a könnyed üvegkorlátok segítik; eközben a lakások környezetét egy kiépített ligetes park, valamint a rekultivált Rákos-patak biztosítja majd.

A fenntarthatóság érdekében ugyanakkor a legkorszerűbb anyagokat és épületgépészeti rendszereket alkalmazzák a kiépülő lakásokban. Ennek megfelelően a projektet többek közt a legmodernebb hőszivattyús mennyezeti hűtés-fűtés rendszer, illetve a magas műszaki minőségű termosztátok jellemzik, mindez jelentős energiamegtakarítást képesek biztosítani.


Több ütemben is alkalmazzák a Cemix termékeit

Az ingatlanfejlesztést termékekkel és szolgáltatásokkal egyaránt segítő Cemix Hungary szerepéről Elsholtz Gábor regionális projektvezetőtől érdeklődtünk. Elmondása szerint a Paskal Rose második ütemében jelenleg a szerkezetépítés, falazása folyik. „Itt a falazathoz az M5 Poren pórusbeton ragasztót szállítjuk. A többi munkafolyamat ahová tudunk majd szállítani, később indul” – árulta el.

A befejezéshez közeli Paskal Garden „C” épületnél a Cemixnek köszönhetően

  • a Flex M csemperagasztó,
  • az Aquastop Plus folyékony fólia, 
  • az S1 Flex csemperagasztó,
  • a ProCol + fugázó,
  • valamint szaniter szilikon termékek kerültek beépítésre.

Már korábban befejeződött az „A” épület kivitelezése, ahol a fentieken kívül a Primo TOP Diszperziós matt beltéri falfestéket használták.


Több évre visszamenőleg sincs garanciális munka ezzel a termékkel

A projektvezető a fentiek közül a ProCol + fugázót emelte ki, amelyet könnyű bedolgozhatósága, tartóssága miatt kedvelik. „Tapasztalatból mondhatjuk, hogy a sokadik épület kivitelezése után sincsen vele garanciális probléma, több évre visszamenőlegesen sem”

– jellemezte a terméket.

Hasonló erényei miatt népszerű az Aquastop Plus folyékony fólia: „Ezt szintén a könnyű bedolgozhatósága miatt szeretik, valamint az élénk színe miatt, ami könnyű ellenőrizhetőséget biztosít a kivitelezés közben.” Hozzátette, a projektben izgalmas kihívást jelentett az erkélylemezek vízszigetelése, valamint a vízorr kialakítása.


Számos korábbi lakóparknál dolgoztak már együtt

Elsholtz Gábor arra is kitért, hogy a Cemix a termékek mellett milyen segítséget biztosított a projektnek. „Egyrészt teljeskörű tájékoztatást adtunk a Cemix termékpalettájáról, másrészt műszaki segítségnyújtást. Utóbbi során a fontosabb műszaki megoldásokban egyeztettük a kivitelezés munkálatait az alkalmazástechnikánkkal – ezt akár írásban, akár helyszíni bejárással egybekötve is megtettük.”

A fentieket egy sok évre visszanyúló kapcsolat alapozta meg: „A Dakota Építő Kft. kapcsolattartója Klein Félix, a Piramis Építőház üzletágvezetője, Kocsis Zoltán, valamint közöttem a kapcsolat hosszú távra nyúlik vissza, ennek köszönhetően a bizalom mellett kiváló együttműködés alakult ki a három cég között.”

A projektvezető számos korábbi közös munkát is felsorolt: eszerint többek közt a Levendula Lakópark, a Nérium Lakópark, a Paskal Rose I. és a Mystery Hotel beruházásában is együtt dolgoztak az érintettek.   

Galéria

FókuszbanlakásépítésingatlanfejlesztésCemix Hungary Kft.Dakota Építő Kft.