2024.05.22, Szerda

Gödöllő a gödöllői művészek szemével az elmúlt 100 évben

2016.03.20. 09:29

„Hommage á Gödöllő” – Gödöllő a gödöllői művészek szemével az elmúlt 100 évben címmel nyílt meg március 19-én a Gödöllői Városi Múzeum új időszaki kiállítása.

„Hommage á Gödöllő” – Gödöllő a gödöllői művészek szemével az elmúlt 100 évben címmel nyílt meg március 19-én a Gödöllői Városi Múzeum új időszaki kiállítása, ami része az idei „ Gödöllő 50 – A megújuló értékek városa” című kulturális tematikus év rendezvényeinek.

A tárlat olyan alkotásokat mutat be, amik nem csak művészeti, hanem helytörténet szempontból is jelentősek.
A képek segítségével a település mára feledésbe merült arcát, rég elbontott épületeket, már csak az idősek emlékeiben élő piacteret láthatunk, kalandozhatunk a jamboree helyszínén, megcsodálhatjuk Blaha Lujza kertjét – hogy csak néhányat emeljünk ki a művek közül, de megcsodálhatjuk a kastélyt, az Erzsébet parkot és az egykori Máriabesnyőt megörökítő ábrázolásokat is. A legrégebbi alkotás az 1910-es évekből való, míg a legújabb a 60-as években készült. A régi mellett az új idők, a szocialista fejlesztés is teret kap az összeállításban. Az interaktív informatikai háttérnek köszönhetően az érdeklődők részletes információkat kaphatnak a képekről és alkotóikról.
A megnyitón dr. Gémesi György polgármester mondott köszöntőt, majd dr. Krassay László erdőmérnök, nyitotta meg a kiállítást. Közreműködött: Dezső Piroska és Nuszbaum Ferenc.

forrás: godollo.hu

Galéria

GödöllőHelyi