2024.02.25, Vasárnap

Gödöllői Városháza felújítás

2016.04.17. 08:11

A képviselő-testület ülésén úgy határoztak, hogy anyagi megfontolásokból nem a 30 évvel ezelőtt átadott, Szabadság tér 7. szám alatti épületet újítják fel a hivatal számára.

Hirdetés

A képviselő-testület ülésén úgy határoztak, hogy anyagi megfontolásokból nem a 30 évvel ezelőtt átadott, Szabadság tér 7. szám alatti épületet újítják fel a hivatal számára, hanem az utoljára a Budapest Banknak helyet adó, Szabadság tér 6. számú, a piactér szomszédságában található épület bővítésében gondolkodnak.

Az elsődleges ok az anyagi lehetőségek szűkössége. A régi városháza felújítása és átépítése - az előzetes becslések alapján - csaknem 1,5 milliárd forintot igényelne, amire az önkormányzat ekkora összeget nem kíván fordítani. Ahogyan Gémesi György polgármester fogalmazott: Inkább "utakat kell építenünk."
Azonban a város idei költségvetésében erre a célra elkülönített 600 millió forint elegendő lehet a másik, a városvezetés által jelenleg használt ingatlan bővítéssel egybekötött átalakításához.
Ettől függetlenül megtartják a kialakított Integrált Ügyfélfogadási Irodát a Petőfi téren, a Városüzemeltetési és Vagyongazdálkodási Iroda pedig hosszabb távon is maradna a VÜSZI Kft. épületében, tekintettel arra, hogy munkájuk jelentős felületen kapcsolódik a városüzemeltetés végrehajtási feladatait végző VÜSZI tevékenységéhez.

forrás: godollo.hu

Galéria

GödöllőHelyiSzabadság tér