2024.06.20, Csütörtök

Gurulj két keréken, bámulj és strandolj – Családi kerékpárút a Mura mentén

2016.05.16. 00:00

A Mura menti kerékpárút (Murradweg) az alpesi térség legszebb folyómenti családi kerékpárútja. Legyen szó akár kényelmes „sétabiciklizésről”, egy erőteljes kaptatóról vagy gyors legurulásról, a környéken lévő útvonalak a legtöbb nehézségi szintet lefedik.

Kreischberg környékéről hat kerékpár útvonal indul. A Murradweg 425 kilométeres szakaszának legszebb része éppen a Hotel Relax Resort mellett halad el, ami Tamswegtől Kreischbergen át Murauig tart. Enyhe lejtésével az egyik legnépszerűbb családi élményprogram a térségben.

A látványos környéket tehát kerékpáron is fel tudod fedezni. Bámulatos program egy kiadós reggeli után felvonatozni a kerékpáros kisvonattal a mesés Tamswegbe és délután a kacskaringós Mura bal, néha pedig a jobb partján visszagurulni Kreischbergbe. Az állomásokon kölcsönözni lehet kerékpárt, ha esetleg nem vittünk volna magunkkal.

 

A régió mindehhez remek magyar nyelvű biciklis szolgáltatásokat biztosít: kölcsönzők, szervizek, kerékpáros térképek, és persze a biciklis kisvasút is a kerékpározás szerelmeseinek kényelmét szolgálja. A régióban több fürdőtó is van, tehát érdemes elcsomagolni a fürdőruhát is.

Vigyázz, kész, rajt! Kalandra, nagyszerű élményekre, tavaszi és nyári vakációra felkészülni a Relax Resortban!

 

Szöveg és fotó: 2PE (x)

 

Galéria

Kirakatkerékpárrelax resortausztriabicikliút