2024.02.25, Vasárnap

Hárommiliárdos sportközpontot kapnak az érdiek

2016.04.22. 10:59

Tenisz- és fallabdapályák épülnek, futó- és focipálya, street workout-park, fedett lelátó, illetve étterem is létesül az új érdi sportkomplexumban.

Hirdetés

Tenisz- és fallabdapályák épülnek, futó- és focipálya, street workout-park, fedett lelátó, illetve étterem is létesül az új érdi sportkomplexumban.

Bemutatták az érdi multifunkcionális sportközpont terveit – adta hírül az erdmost.hu. A beruházás az Ercsi úton, a jelenlegi focipálya területén két ütemben valósul meg 3,3 milliárd forintból.

Az első ütemben egy 2200 négyzetméteres főépületet létesítenek, ahol egy 100 fő befogadására alkalmas éttermet, kávézókat, a beléptető kapukat, öt darab gyermeköltözőt, valamint a vendégek részére egy 250 fős lelátót hoznak létre. Az étteremből belátható lesz a futballpálya teljes területe. A rendezvények kiszolgálása érdekében 3 buszparkolót, 271 személyautó parkolót és több mint 200 kerékpártárolót is kialakítanak. A sportkomplexumban kap helyet Érd második street workout parkja. (A sportág lényegében szabadtéri fitnesz, melyben szabadtéri eszközökön kizárólag saját testsúlyukkal végzik a gyakorlatokat - a fekvőtámasz, a húzódzkodás, a tolódzkodás és a guggolás variációit kombinálva.)

A második ütemben kezdik el a wellness-részleg, a négy darab fallabdapálya, valamint a fedett és a nyitott teniszpályák, továbbá egy műfüves kispálya építését. A nagypályához egy 1339 székes fedett lelátó és versenyöltöző fog tartozni. A lelátó mindkét oldalán lesz büfé. A sportkomlexum körül egy négysávos 700 méteres futópályát is kialakítanak.

Az építkezést nyár végén kezdik, és várhatóan 2017 őszén adják át a multifunkcionális sportközpontot.

forrás: magyarepitok.hu / erdmost.hu

Galéria

ÉrdFókuszbansportberuházásokteniszfallabda