2024.07.21, Vasárnap

Hatmilliárdos beruházással bővít a magyar alkatrészgyártó

2016.05.03. 13:56

A ceglédi Ecseri Kft. árbevétele tavaly 39 százalékos növekedéssel jutott 10 milliárd forint fölé. A mostani projekt 30 százalékos kapacitásbővítést és 250 új munkahelyet eredményez.

A ceglédi Ecseri Kft. árbevétele tavaly 39 százalékos növekedéssel jutott 10 milliárd forint fölé. A mostani projekt 30 százalékos kapacitásbővítést és 250 új munkahelyet eredményez.

6,3 milliárd forintos beruházást valósít meg a ceglédi székhelyű Ecseri Kft. A Külgazdasági és Külügyminisztériumban (KKM) bejelentett beruházásból egy 20 ezer négyzetméteres gyártócsarnok és egy 7 ezer négyzetméteres szociális és iroda épül.

A magyar tulajdonú Ecseri Kft. autó-, gép- és elektromos ipari alkatrészeket gyárt elsősorban exportra. Kuttor György, a vállalat ügyvezető tulajdonosa elmondta, a cég a fejlesztés eredményeként 250 új dolgozót tud foglalkoztatni.

A cég árbevétele a múlt évben 10,7 milliárd forint volt, szemben a 2014-es 7,66 milliárd forinttal, ami 39 százalékos növekedést jelent. Ebben az évben a cégnél 10-15 százalékos árbevétel-növekedéssel kalkulálnak, ami az előzetes számítások szerint 12-13 milliárd forint közötti árbevételt eredményez majd.

Az ügyvezető hozzátette, 21 országba szállítanak termékeket, a termelés 95 százalékát exportálják. Az új üzemcsarnok mintegy 30 százalékos kapacitásbővítést jelent. Az ügyvezető szerint a piaci előrejelzések kedvezőek, így véleménye szerint a következő öt évben nincs korlátja a cég fejlődésének.

A cég honlapja szerint 1971-ben egyéni vállalkozásként alakult, autóalkatrész-kereskedelemmel, 1986-tól pedig már autóalkatrész gyártással és megmunkálással is foglalkozott. 2000 decemberében megalakult az Ecseri Kft., amelynek fő profilja az alumíniumból készült öntvények nagynyomásos technológiával történő gyártása illetve megmunkálása lett. Az öntöde 2001-ben épült a megmunkáló üzem mellé. A magyar vállalat neves multinacionális cégek termékeihez szállít alkatrészeket. Termék kínálata jellemzően autóipari, gépipari-, és elektromos ipari alkatrészeket tartalmaz, amelyeket alumíniumból nyomásos öntészeti technológiával gyárt.

(mti, ecserikft.hu, magyarepitok.hu)

(fotó: ecserikft.hu)

Galéria

CeglédFókuszbanEcseri Kft.autóiparüzemépítés