2024.04.27, Szombat
Bűn- és baleset-megelőzési foglalkozás Albertirsán
police.hu

Bűn- és baleset-megelőzési foglalkozás Albertirsán

police.hu

2016.07.15. 19:25

A gyerekek a kánikula ellenére nagy érdeklődéssel és figyelemmel vettek részt a foglakozásokon.

Hirdetés

A nyár veszélyeire, az internet helyes használatára hívták fel a rendőrök a gyerekek figyelmét, akik kerékpáros ügyességi versenyen is összemérhették tudásukat.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának bűnmegelőzési előadói 2016. július 13-án Albertirsán egy nyári táborban tartottak bűn- és baleset-megelőzési foglakozást általános iskolás gyerekeknek.

A résztvevők miután meghallgatták a biztonságos közlekedésről szóló előadást, összemérhették tudásukat a kerékpáros ügyességi pályán. Megismerték a nebulók a kerékpár kötelező felszereléseit, valamint az ajánlott védőfelszereléseket, amelyeket a táborozó fiatalok kipróbáltak és begyakorolták azok helyes használatát.

Kiss Edit c. r. százados a nyár veszélyeire, az internet helyes használatára hívta fel a gyerekek figyelmét, akik feladatlapok, rejtvények, tesztlapok kitöltésével mélyítették el az ismereteiket.  A kisebbek részére színezővel készültek az előadók.  

Az ittasságot szimuláló szemüveg viselése közben is kaptak feladatot a gyerekek. Célba dobhattak és egy akadálypályán kellett végigmenniük. Nem csak a gyerekek, hanem a pedagógusok is nagy kíváncsisággal próbálták ki ezekben a szemüvegekben az akadálypályát. Utána elmondták tapasztalataikat és megbeszélték a külső befolyások hatásait.

Szilágyi Sándor r. alezredes a „BIKE SAFE” program keretében kerékpár regisztrációt is végzett a délelőtt folyamán, amely iránt egyre nagyobb az érdeklődés a lakosság körében.

forrás: police.hu