A Mirelle gasztroblog összeszedte, honnan érdemes szaloncukrot vásárolni, ha nem elégszünk meg akármelyik szokványos bolti termékkel.
Ha az ember nem csak dekorációs célokat tűz ki maga elé, akkor szembesül a bolti szaloncukorban található fél laboratóriumra való alapanyaggal - a felsorolást maximum az élelmiszermérnökök tudják kibogozni. Persze többnyire semmi extra nincs bennük: a tömegtermelésnek hála – a többi élelmiszerhez hasonlóan – növelik a térfogatukat, ízesítik őket ezzel-azzal, megnyújtják az eltarthatóságukat, és gondoskodnak róla, hogy bármilyen szélsőséges időjárásban is kitartsanak.
Ha inkább élvezeti cikként tekintünk a szaloncukorra és igényesek vagyunk az alapanyagokra, akkor sincs minden veszve, mert akad egy-két elkötelezett gyártó és forgalmazó, akinek a termékei között nyugodtan válogathatunk.
A Stühmer az elmúlt évek során lassan visszahozta a hajdani karácsonyok emlékét az életünkbe. A nosztalgiába csomagolt termékei között számtalan izgalmas és nagyon finom tétel akad. A különféle válogatásaik mellett idén fekete teás szaloncukorral újítottak, de mellette olyan ízeket is találni, mit a sült almás, a mákos vagy épp a mandulás csokikrémmel töltött Gertrúd szaloncukor.
A nemzetközi versenyeken rendkívül jó eredményeket elérő Demeter Chocolate idén egészen új, mutatós és rendkívül finom kollekcióval jelentkezett. A saját webáruházukból könnyedén beszerezhető egyedi ízek között megtalálni a Great Taste-en csillagot szerzett zserbó bonbon szaloncukor változatát, valamint a sós karamellás szaloncukrot és a gyerekek (és gyermekded felnőttek) szívét-lelkét elvarázsoló robbanócukros szaloncukrot is.
A Budapest szívében megbújó aprócska, de annál helyesebb csokoládéboltban számtalan minőségi szaloncukor közül választhatunk. A széles kínálat egy részét rögtön helyben tesztelhetjük, a többit – a tesztelt finomságok fényében – nyugodt szívvel előrendelhetjük. Kérhetünk kókuszmarcipánost, vagy épp aszalt sárgabarackkal gazdagított mandulamarcipános szaloncukrot is. A boltban vegán ismerőseink számára is begyűjthetjük a megfelelő ajándékokat: a rendkívül finom, mindenmentes nyers csokik biztos, hogy minket is elvarázsolnak.
A székesfehérvári cukrászatban nem csak elképesztően finom fagylaltok és fagylaltból megálmodott sütemények készülnek, hanem a díjnyertes és kedvelt ízek egy része már szaloncukor formájában is beszerezhető. A vörösboros málnazselés szaloncukor mellett vilmoskörte pálinkás, fehér csokoládés, szarvasgombás étcsokoládés és a fagylaltszezon egyik sztárja, a Tonkaramell is kapható szaloncukor formában.
Az eredetileg veresegyházi, de már Gödöllőn is megtalálható cukrászda saját szaloncukrai az elmúlt években igen szép sikereket értek el. 2014-ben az Országos Szaloncukor Versenyen a karamellás belga csoki trüffel szaloncukruk nyert, s a tavalyi év folyamán is két aranyérmes szaloncukruk lett, az egyik egy cukormentes, aszalt szilvás marcipános. A viszonylag széles termékpaletta ugyanis a cukorbetegek, fogyókúrázók számára is tartogat meglepetéseket, viszonylag sok cukrot nem tartalmazó termékük van.
Bár harminchárom évet töltött el egy munkahelyen és nem gondolkodott a váltáson, a Paks II. projekt mégis elcsábította Bohus Róbertet, aki úgy gondolja: ennek a beruházásnak olyan nívója, hírneve van, amiért érdemes volt ezt a lépést megtenni. A cég programelem-felelőse tapasztalt projektmenedzserként került márciusban a két új blokk létesítését koordináló társasághoz.