2024.04.26, Péntek
Családi programokkal készül a Zeneakadémia a vasárnapi Tehetség napjára
commons.wikimedia.org

Családi programokkal készül a Zeneakadémia a vasárnapi Tehetség napjára

MTI

2019.02.08. 12:31

Idén is különleges programokat kínál a szervezet családi eseménye; koncertekkel, filmvetítéssel, óralátogatással, előadással és kerekasztal-beszélgetésekkel várják az érdeklődőket vasárnap.

Hirdetés

A programok délelőtt tizenegy órakor kezdődnek. A Liszt Ferenc Kamarazenekar kíséretében a z iskola fiatal tehetségei két koncertet is adnak, délelőtt Händel, Vivaldi és Haydn műveit szólaltatják meg.

Vigh Andrea, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora elmondta, hogy az iskola ifjú tehetségeinek bemutatása mellett, szeretnének betekintést nyújtani az egyetemen folyó oktatásba is. A koncertek között lehetőség nyílik meglátogatni Vigh Andrea, Fassang László, Eötvös József, Dráfi Kálmán óráit. Fassang László a Zeneakadémia felújított orgonájáról árul majd el kulisszatitkokat.


Világsztárok Budapesten

Emellett minikoncertek is színesítik a programtáblázatot, amelyeken Vajda Marcell, Hotzi Mátyás, Matuska Flóra, Kovács Gergely, Kristina Vocetková és Jan Vojtek lép fel.

"A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem a top kategóriába tartozik, csaknem 150 éves fennállása alatt töretlenül hozta azokat a világsztárokat, akik meghatározói a nemzetközi kulturális életnek" – fogalmazott a rektor.

A kerekasztal-beszélgetésen művészek és oktatók gondolkodnak együtt a tehetséggondozásról és a zenei pályára lépés kérdéseiről.

A rendezvényen a közönség megtekintheti a Kodály mindenkié című dokumentumfilmet, amely a Kodály-módszer nemzetközi térhódítását mutatja be. A nap zárásaként pedig Mozart műveit hallhatják a látogatók a Zeneakadémia Kamarazenekarának tolmácsolásában, Rolla János vezetésével.

KultúraBudapestrendezvénycsaládZeneakadémia