2024.05.01, Szerda

Életre szóló élményekkel gazdagodtak a Hungaroring szabadedzésén a fiatalok

erzsebetprogram.hu

2016.07.29. 10:34

Ez évről évre meghatározó élményt jelent a fiatalok számára, és ennek sokan közülük a pályázat nélkül valószínűleg nem lehetnének részesei.

Hirdetés

Idén először családok is pályázhattak arra, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány által meghirdetett egynapos kirándulásra, amelynek fő attrakciója a Forma-1 szabadedzésének megtekintése volt. Az iskolai csoportokban, kísérőikkel, vagy a szüleikkel érkező fiatalok az életre szóló élmény mellé, egy finom ebédet és egy gazdag uzsonnacsomagot is kaptak.

A Hungaroring Zrt. és az Erzsébet Táborok négy éve tartó együttműködésének eredményeként, az idei évvel együtt, eddig több mint 12 ezer fiatal lehetett részese a Forma-1 Magyar Nagydíj futamát megelőző egyik legfontosabb eseménynek, a szabadedzésnek. Ebben az évben összesen 3300 fő – gyerekek és kísérőik – pályáztak sikeresen a tavasszal meghirdetett programra. Ők egy jelképes önrész befizetésének (gyerekek esetében 200 Ft, felnőttek esetében 1000 Ft) fejében egy, a szabadedzés megtekintésére feljogosító belépőjegyet, egy finom ebédet, valamint az Auchan felajánlásának köszönhetően, egy gazdagon megpakolt uzsonnacsomagot kaptak.  

Az idei évben újdonság volt, hogy az oktatási intézmények, gyermekvédelmi intézmények, nevelőszülői hálózatok, családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatást nyújtó intézmények, szolgáltatók, gyermekek átmeneti otthonai, családok átmeneti otthonai, valamint helyi önkormányzatok fenntartásában működő egyéb intézmények mellett, idén családok is jelentkezhettek – és szép számmal jelentkeztek is.

Ez a pályázat jó példa arra, hogy egy egynapos program résztvevőjeként is életre szóló élményekkel gazdagodhatnak a fiatalok: „évről évre több ezer gyereknek van lehetősége arra, hogy megmártózzon ebben a különleges miliőben, és testközelből figyelhesse a korábban csak a tévében látott sztárpilótákat. Ez évről évre meghatározó élményt jelent a fiatalok számára, és ennek sokan közülük a pályázat nélkül valószínűleg nem lehetnének részesei” – mondta Szabó Eszter Judit, az Erzsébet Táborok kommunikációs igazgatója.

forrás: erzsebetprogram.hu