2024.04.20, Szombat

Fejlesztések időszaka következik Budakeszin

hirmondo.budakeszi.hu

2016.08.02. 10:42

A felújításokon, tereprendezéseken kívül még egy műfüves focipályát is kap a város.

Hirdetés

Fontos munkálatok elkezdéséről határozott az elmúlt hetekben Budakeszi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. Ezek szerint megindul a művelődési ház és a régi tüdőgondozó között álló, jórészt romos épületek bontása, rövidesen hozzálát a kivitelező a József Attila utca és a Nagy Sándor József utca felújításához, emellett műfüves focipálya épül a településen és megújul a Mezei Mária-emlékház. S jó, ha már most mindenki felírja, hogy idén a Családi Nap augusztus 21-én lesz.

 

Művelődési ház és környezete

Budakeszi arculata, külleme és jövője szempontjából is fontos az a döntés, amelyet június végén hozott meg a Képviselő-testület. Eszerint kezdetét veheti azoknak a jórészt rossz állapotú, romos épületeknek a bontása, amelyek a művelődési ház és a régi tüdőgondozó között állnak. A munkálatok kapcsán három fontos információt kell külön kiemelni. Az első, hogy sem a művelődési ház, sem pedig a tüdőgondozó épületéhez most nem nyúlnak hozzá a munkagépek, azokat nem bontják le. Másodsorban lényeges, hogy a bontási feladatokon túl újabbak most nem következnek. A romos házak tehát eltűnnek, a helyükön pedig rendezett közösségi teret alakítanak ki a kivitelezők, a felszabaduló terület akár a parkolási gondok orvoslásában is szerephez juthat. A harmadik tudnivaló, hogy a terület hasznosítása csak gondos előkészítés után, később történik meg. Az önkormányzat ez ügyben környezeti-, közlekedési- és kereskedelmi témájú szakértői véleményeket készíttet a környékről, a végleges döntés pedig csupán ezek ismeretében, valamint a lakosság igényeinek felmérése után születhet meg. Olyan megoldásra törekszenek, amellyel rendezhető a város frekventált részének sorsa, s amelyet a közösség nagyobb része is támogat. A környéken élőket természetesen időben tájékoztatja majd az önkormányzat a bontás megkezdésének pontos dátumáról. A munkálatok a jelenlegi tervek szerint még a nyár folyamán megindulnak.

 

Útépítés

Úgyszintén lényeges munkálatok indulnak meg egyes közutakon. Megújul ugyanis a József Attila, valamint a Nagy Sándor József utca egy-egy szakasza. A kivitelezési munkálatok hamarosan elkezdődnek. A részletekről kellő tájékoztatást ad majd az önkormányzat.

Focipálya

Tapasztalhatták, hogy a válogatott kiváló teljesítménye nyomán Budakeszin is sokakat magával ragadott a fociláz. Az Európa Bajnokság eseményeit - különösen a magyar csapat meccseit - a településen is rengetegen figyelték. Véletlen egybeesés, hogy a város éppen most kap ötven millió forintos támogatást a Magyar Labdarúgó Szövetségtől egy műfüves focipálya felépítéséhez. A 44x64 méteres gyakorlópálya Budakeszi polgárainak is kínál majd sportolási lehetőséget, a gyerekek mellett a felnőttek is használhatják majd a létesítményt. Az önkormányzat nagy örömmel vesz részt a fejlesztés megvalósításában, nyilvánvaló ugyanis, hogy az egészséges életmódhoz mozgási lehetőségekre van szükség. Remélik, hogy a kiváló minőségű, villanyvilágításos focipálya újabb megfelelő helyszínt kínál majd a mozgásra vágyóknak és a labdarúgás szerelmeseinek. A kivitelezés befejezése 2017 második felére várható.

 

Emlékház

A mostani tervek szerint október elejére befejeződhet Mezei Mária emlékházának renoválása. Nagyjából tízmillió forintot áldoz a település a ház állagának megóvására és a kert rendbetételére. Budakeszi feltett szándéka, hogy a színművésznő emlékét kellően, méltósággal megőrizze, a felújítási munkálatokra ezért igyekszenek sort keríteni még az ősz folyamán.

Családi Nap

A közösség összetartozásának kifejezésre juttatásakor az emlékek megőrzése mellett a közösségépítés is nagyon fontos. Ezért idén már sokadjára hívják meg Budakeszi lakosságát a Farkashegyi repülőtérre, hogy a Családi Nap keretében egy egész napot együtt tölthessenek el. A dátum idén augusztus 21-e, vasárnap lesz. Mint máskor, ezúttal is a jókedv és a vidámság jegyében tartják meg a Családi Napot, melyre a résztvevők a rendezvény ideje alatt közlekedő ingyenes buszjárattal is eljöhetnek. A gyermekeket az önkormányzat sátrában ingyenes arcfestés várja, emellett a kisebbek játékos akadálypályán próbálhatják ki tudásukat. A korábbiakhoz hasonlóan az önkormányzat - a szociális szempontokat szem előtt tartva - ezúttal is megvendégeli a helyi polgárokat. Arra buzdítanak minden budakeszi lakost, hogy vegyen részt a település Családi Napján. Emellett ha éreznek magukban kellő bátorságot és tehetséget, nevezzenek be a főzőversenyre!

forrás: hirmondo.budakeszi.hu