2024.03.28, Csütörtök

Ösztöndíjjal támogatja tehetséges fiataljait Szentendre

szentendre.hu

2016.08.17. 11:41

Szeptember közepéig még lehet pályázni a Szentendre önkormányzata által júniusban meghirdetett ösztöndíjra, amely a város kiemelkedően tehetséges fiataljainak anyagi támogatását célozza.

Hirdetés

A Talentum Szentendre Jövőjéért elnevezésű ösztöndíj a nappali tagozatos középiskolai tanulmányokat folytató, vagy első diplomájuk megszerzéséért felsőoktatásban tanuló hallgatóknak adható, akiknek Szentendrén már öt éve bejelentett állandó lakcímük van. Az alábbi feltételek teljesülése mellett lehet pályázatot beadni:

  • a nappali tagozatos tanulmányokat folytató középiskolás pályázó tanév végi bizonyítványával igazolja, hogy számított átlaga 5.0,
  • a nappali tagozaton az első diplomája megszerzése érdekében tanulmányokat folytató főiskolai vagy egyetemi hallgató előző két féléves teljesítménye alapján számított kreditátlaga eléri a 4,5-es szintet, vagy a tanulmányi eredménye meghaladja a szakos évfolyamátlag 1,5-szeres értékét.

A középiskolások leghamarabb az első tanév végi, a felsőfokú tanulmányokat folytatók az első tanév két félévének eredményével pályázhatnak. A tanulmányi eredmények igazolása mellett önéletrajzot és három ajánlást is csatolni kell, valamint a pályázó elképzeléseit arról, hogy milyen módon kívánja tanulmányai során és azt követően tartani a kapcsolatot a várossal.

Az ösztöndíj havi összege – mely októbertől júliusig folyósítható – az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 30 százaléka a középiskolás pályázó, 70 százaléka a felsőfokú tanulmányokat folytató pályázó esetében.

A pályázat benyújtásának határideje 2016. szeptember 16.

SzentendreHelyiösztöndíj