2024.04.26, Péntek

Szentendrén még a virágoskerteket is díjazzák

szentendre.hu

2016.08.03. 14:28

Kertészkedéssel kapcsolatos értékes vásárlási utalványokkal jutalmaz a város.

Hirdetés

Szentendre Város Önkormányzata 2016-ban is pályázatot hirdet “A legszebb virágos kert” címmel a település lakosai számára. Idén két kategóriában meghirdetett verseny győztesei akár további szép virágokkal gazdagodhatnak.

A pályázat célja a város, a közvetlen lakókörnyezet ápolása, szépítése és a környezettudatos szemlélet erősítése a városban élők összefogásának ösztönzésével.


A verseny két kategóriában keresi a város legszebb virágosítási ötleteit illetve azok megvalósításait:

  1. Virágos épületek kategóriában, az épület ablakpárkányain, erkélyein, lépcsőin, az utcáról látható teraszon, homlokzaton kialakított növénykompozíciók gondozottságát, a növényválasztás és a látvány harmóniáját, az épülethez és közvetlen környezetéhez való illeszkedését értékeljük a belvárosi és a lakótelepi épületek tekintetében
  2. Szép előkert kategóriában, az ingatlan előtti közterületen lévő kert, virágágyás rendezettségét, a fák, cserjék, virágok és gyepfelületek, gondozottságát, illetve a növényválasztás harmóniáját, közvetlen környezetéhez való illeszkedését értékelik.

A versenyre várnak minden magánszemély, lakóközösség, társasház, intézmény és vállalkozás jelentkezését, akik virágos előkertjük, erkélyük vagy ablakaik szépségével és ápoltságával hozzájárulnak a város szebbé tételéhez.

Pályázati kiírás: 2016 virágos Szentendre

A pályázaton való részvételhez jelentkezési lapot kell kitölteni, ami kitölthető online itt, vagy személyesen a Városi Ügyfélszolgálati Irodán.

A pályázatok benyújtási határideje: 2015. augusztus 31. 24:00 óra. A jelentkezéshez pályázati dokumentáció benyújtása szükséges, mely tartalmazza a kitöltött jelentkezési lapot és a fotódokumentációt. 

Az értékelés során, a pályázó kertek, erkélyek és ablakok rendezettségét, tisztaságát, igényességét, a saját kialakítású kertek, virágosítások ötletességét értékelik. A legsikeresebb pályázókat virágosítással, kertrendezéssel, kertészkedéssel kapcsolatos értékes vásárlási utalványokkal jutalmazzák.

Az eredményhirdetés és díjátadó októberre várható.

forrás: szentendre.hu