2024.03.29, Péntek

Megállíthatatlanul fejlődik Vácon a ContiTech

MTI

2016.09.10. 13:53

A több mint 40 országban tevékenykedő német cég két év alatt megduplázta váci munkavállalóinak számát, s míg idén 1,7 milliárd forintot ruházott be, a következő évben háromszor ekkora fejlesztést tervez.

Hirdetés

Az elmúlt évben mintegy 5,5 millió euró (1,7 milliárd forint) értékben fejlesztette tároló és gyártókapacitását, valamint technológiáját a Continental Vácon - számolt be Magyar László, a ContiTech Fluid Automotive Hungária váci cégvezetője pénteken. A fejlesztésnek köszönhetően a gumiipari gyártó Pest megyei telephelyén 200 új munkahelyet teremtett, így jelenleg több mint 1100 munkavállalót alkalmaz, s további bővülés is várható.

Az 5,5 millió euróból két nagy projekt valósult meg:

  • 3 millió euróból kiépült technológiával olyan vezetékek készülnek a váci gyárban, melyek a korszerű dízelmotorok nitrogén-oxid-kibocsátásának csökkentésére szolgáló SCR (szelektív katalitikus redukció) rendszer részét képezik.
  • 2,5 millió eurós fejlesztéssel a hűtő-fűtő cső üzletág kapacitása bővült.

Vácon a hűtő-fűtő gumicsövek és üzemanyagtömlők gyártása és szerelése mellett már a műanyag termékek előállítása is megkezdődött.

A makói és váci telephelyű ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. 3600 embernek ad munkát. A társaság további 16,2 millió eurós fejlesztést tervez 2016-17-re, emellett a váci telephelyen fémcsőgyártási központot kívánnak létrehozni. A társaság 2015-ben 1,9 milliárd forint adózott eredményt ért el.

VácHelyifejlesztésmunkaerőpiacgumiipar