2024.03.29, Péntek

Tévéstáb közreműködésével szépül meg a zsámbéki Szent Erzsébet-lépcső

zsambek.hu

2016.09.22. 12:20

Szeptemberben Zsámbékon forgat a FEM3 csatorna Otthon a kertben című műsorának stábja: McMenemy Márk és kertészcsapata folytatja sikeres sorozatát.

Hirdetés

Az Otthon a kertben szervezői a nyár folyamán írtak ki pályázatot közterületek növényzetének kialakítására, illetve megújítására, s Zsámbék lett a három nyertes település egyike.

A lehetőségre a tavalyi zsámbéki kertverseny egyik Ezüstásó díjazottja, Urbán Klára hívta fel az önkormányzat figyelmét, s ezután az előírt módon három területről küldtek be fényképeket. A kiválasztásnál a stáb fontos szempontként jelölte meg, hogy a megújítandó helyszín a lakosság által is használt, turisztikai szempontból fontos, de ne túl nagy alapterületű legyen. Így az önkormányzat a temető előtti rézsűt, a Corvin-Táncsics utcasarkot és a Szent Erzsébet rózsalugast választotta ki.

A televíziós stáb szakemberei a Szent Erzsébet-lépcső felső szakaszán található rózsalugas mellett döntöttek, melyre elkészítették a látványtervet. Mivel az önkormányzat ezt elfogadta, a kivitelezés is megtörténik, részben a műsor keretében, kamerák előtt.

A rózsalugas környékére pihenőhelyet, pergolát, padokat és egy ívesen kialakított parkolót terveztek a szakemberek. A munkálatok már megkezdődtek, szeptember 27-én reggel 8-tól este 6-ig pedig várják az önkénteseket is, akik az előkészített ágyásokba segíthetnek beültetni a virágokat.

Helyitelevíziótv műsornövényültetésZsámbék