2024.03.29, Péntek
A helyi lakosok bevonásával alakul át Cegléd
CVF - Facebook

A helyi lakosok bevonásával alakul át Cegléd

cegled.hu, cvf.hu

2016.10.23. 19:24

A városban rendszeressé váltak a lakossági fórumok, a napokban a helyi bringás fiatalok véleményét is kikérték a Kossuth térre vonatkozóan.

Hirdetés

A ceglédi önkormányzat 2015-ben az Ordass köz felújításával kezdte el a belváros megszépítését. Azóta már több terület megújult, s a Ceglédi Városfejlesztő Kft. igyekezett kikérni a helyi lakosság véleményét a tervezett munálatokkal kapcsolatban. Így például a város főterének, a Szabadság térnek a megújításához 2015-ben készült előzetes társadalmi egyeztetés.

A Kossuth téren már tavasszal elkezdődött a munka, de a befejezést illetően eddig nem született döntés. Az S-Tér Kft. tervezőiroda idén nyáron két tervet is készített a Kossuth tér lehetséges elrendezésére, mindkét verzióban szerepel skate park, azonban az elhelyezése eltér. A szimpatikusabb elrendezés kiválasztásához a napokban egyeztettek a teret jelenleg használó bringás, rolleres, gördeszkás fiatalokkal.

 

 

A Kölcsey tér kapcsán jövő héten, október 27-én 16 órakor tartanak nyílt lakossági fórumot a Dózsa György Kollégium Étkezőjében.

CeglédHelyiCeglédi Városfejlesztési Kftegyeztető fórum