2024.04.19, Péntek

Gasztrosétánnyal készül az ünnepekre Óbuda

MTI

2016.11.22. 08:15

Koncertekkel, gyermekműsorokkal, kézműves és gasztronómiai vásárral, valamint ingyenes korcsolyapályákkal várják az érdeklődőket az adventi időszakban Óbuda számos pontján.

Hirdetés

Péntektől egészen december 23-ig több száz adventi koncerttel és programmal, valamint a szokásos vásárral várják az érdeklődőket Óbudán – mondta el Lőrincz Edina, az Óbudai Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Idén is kapcsolódik jótékonysági gyűjtés az Advent Óbudán elnevezésű rendezvényhez: az autista és halmozottan sérült gyermekek és fiatal felnőttek gyógypedagógiai fejlesztésével foglalkozó Flóra 2007 Közhasznú Alapítvány munkáját a Fő téren és az Óbudai Kulturális Központ házaiban kihelyezett gyűjtőurnákba tett adománnyal lehet támogatni.

A rendezvény keretében folyamatosan zajlanak majd a programok a Fő téren, de számos kísérőprogramot rendeznek többek közt az Óbudai Múzeumban, a Térszínházban, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban, az Aquincumi Múzeumban, a Békásmegyeri és a Csillaghegyi közösségi házakban, illetve a 3K Civil Házban és a Kiscelli Múzeumban is.

A fellépők között lesz a Kaláka, a Misztrál, az Apnoé, a Góbé zenekar, a Buda Folk Band, a Kincső Néptáncegyüttes, a MagyarVista Social Club és a Budapest Ragtime Band.

HelyikarácsonyvásárlásÓbuda-Békásmegyer