2024.04.24, Szerda
Határidőre elkészül a Védőnői Szolgálat régóta várt gyáli épülete
Gyál-Facebook

Határidőre elkészül a Védőnői Szolgálat régóta várt gyáli épülete

gyal.hu, kozbeszerzes.hu

2016.11.18. 13:18

A védőnők márciustól több mint kétszer akkora, akadálymentes, energetikailag korszerű épületben fogadhatják majd a babákat és szüleiket.

Hirdetés

A Védőnői Szolgálat tavaly ünnepelte 100 éves születésnapját, ekkor jelentette be Pápai Mihály polgármester a védőnői szolgálatnak otthont adó épület teljes átalakítását és bővítését. A munkát azóta már elkezdte a gyáli HIDI-TOP Kft. A 75 millió forintos beruházás során teljesen új épület kerül kialakításra, melynek alapterülete a meglévő 119,6m2 több mint duplájára, 270,3m2-re növekszik. A meglévő épületetet első lépésként a főfalakig visszabontották, s a teljes padlószerkezet cserére került.

A létesítményben két tanácsadó helyiséget, mosdót, pelenkázót, szoptató helyiséget, egy közös váróhelyiséget, valamint négy irodahelyiséget alakítanak ki. A tervezés során fontosnak tartották, hogy a szülők és gyermekeik a lehető legkomfortosabban érezzék magukat az épületben, ezért fedett előteret építenek a babakocsik tárolására. Az új épületet akadálymentesre tervezték, így mozgáskorlátozottak számára is járhatóvá válik.

kép: gyal.hu

Közvetlenül az épület mellett több gépjármű parkolása is biztosítva lesz, s az építmény körüli terület új térburkolást kap. Az intézmény energiaszükségletének egy részét napelem biztosítja majd, valamint a fűtés is korszerűsödik: kondenzációs kazán kerül kialakításra.

A napokban Erős József alpolgármester látogatást tett a helyszínen, ahol tájékoztatták: minden a tervek szerint halad, s várhatóan a határidőre, 2017 márciusára be is fejeződik a munka. A létrejövő egészségügyi központ alkalmas lesz különböző babák és szüleik számára hasznos programok megvalósítására is.

Galéria

Helyiépítőipari cégekegészségügyGyál