2023.12.11, Hétfő

Látogatórekorddal zárta az elmúlt évet a Budakeszi Vadaspark

MTI

2017.01.16. 17:35

A vonzó családi kikapcsolódást jelentő és komoly ismeretterjesztő munkát végző park nem véletlenül szerepelt az év ökoturisztikai létesítményei között.

Hirdetés

Több mint 164 ezres rekord látogatószámmal zárt a Budakeszi Vadaspark: az intézményben 2016-ban szinte egyetlen hétvége sem telt el kiemelt program, tematikus szakvezetés vagy látványetetés, különböző, kisebb-nagyobb állatokat bemutató előadás nélkül, de nagy hangsúlyt helyeztek az interaktív foglalkozásokra és a környezetvédelmi oktatásokra is - olvasható a park hétfői közleményében.

Tavaly kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a vadasparki funkciókon túl vonzó családi kikapcsolódást nyújtó ökoturisztikai központtá váljanak, tematikus előadásaikkal és fejlesztéseikkel pedig hozzájárultak a környezetvédelem és a kulturális ismeretek terjesztéséhez, a környezet és az állatvilág iránti felelősségteljes magatartás kialakításához.

A szakvezetésekre az előző évhez képest csaknem 25 százalékkal több óvodai és általános iskolai csoport jelentkezett, míg a 2016-ra meghirdetett Erdei Iskolai szolgáltatást 561 diák és kisiskolás vette igénybe. A nyári és őszi napközis táborokban 204 gyerek vett részt.

2016-ban különleges szarvasok érkeztek a vadasparkba, őstulok borjak és öt vadmalac született, új fafajleíró táblákat helyeztek ki, de megújult a vadaspark madárrészlege, elindult a kuvikvédelmi program, illetve az év ökoturisztikai létesítményei között is szerepeltek.

BudakesziHelyiBudakeszi Vadasparkturizmus