2024.03.28, Csütörtök

Három újabb iskolát korszerűsít hamarosan Budaörs

budaors.hu

2017.02.27. 15:30

Az épületekben energetikai felújításra kerül sor egy uniós támogatásnak köszönhetően. Az iskolák tetejére napelemes rendszert is telepítenek.

Hirdetés

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében 243 millió forintot nyert el Budaörs. Az összegből a Leopold Mozart Zeneiskolát, a Herman Ottó Általános Iskolát, valamint a Kesjár Csaba Általános Iskolát korszerűsíti az önkormányzat. Mindhárom iskolaépületre napelem kerül, emellett nyílászárócsere és hőszigetelés is történik.

A Kesjár Csaba és a Herman Ottó Általános Iskola esetében a közelmúltban történt ugyan energetikai felújítás, azonban akkor egyes szerkezeteket nem érintettek, most ezek korszerűsítése is megtörténik. A Leopold Mozart Zeneiskola épületének minden szerkezete elavult hőtechnikai szempontból, így itt teljes körű határolószerkezet-szigetelés és nyílászárócsere is történik.

Az Illyés Gyula Gimnázium, az 1. Számú Általános Iskola, a Kamaraerdei Óvoda és a Városháza épületein már néhány éve működik napelemes rendszer.

iskolafelújításBudaörsHelyienergetikanapenergia