2024.04.19, Péntek

Jelentős oktatási beruházások indulnak Érden

erdmost.hu

2017.02.10. 11:08

Négy ütemben bővül a Batthyány Sportiskola, a munka során gimnáziumi szárnyat is építenek. A Meseház óvoda a Gábor utcában ezer négyzetméteres udvart kap.

Hirdetés

Az érdi önkormányzat kedden megkapta a Batthyány Sportiskola és Gimnázium építési engedélyét, amely a Modern Városok Program részeként négy ütemben épül újjá. Dr. Bács István alpolgármester bejelentette, hogy még idén elkezdődik az építkezés.

A négy ütem során:

  • először felújítják a sportcsarnokot, amit egy birkózócsarnokkal egészítenek ki,
  • 16 tantermes általános iskolát építenek,
  • 8 tantermes gimnáziumi szárnyat alakítanak ki,
  • rendbe teszik a kertet és a sportudvart.

A tervek szerint az általános iskolai tanítás 2019. szeptember 1-jén kezdődik és ezzel párhuzamosan épül meg a gimnáziumi szárny.

1000 négyzetméterrel bővül továbbá a Gyula utcai Meseház óvoda: az önkormányzat megvásárolta a Gábor utca 20. szám alatti telket. Itt jelenleg egy bontandó ház áll. A bontás után a telken játszóudvar épül a gyerekeknek, az óvoda dolgozóinak pedig parkolót alakítanak ki. A terület egy részén továbbá pavilonépület áll majd, benne vizesblokkal és raktárral. A Gyula utcai hét csoportos óvodának most kétezer négyzetméteres játszóudvara van, a mostani tehát ötven százalékos bővülésnek számít.

ÉrdHelyiúj iskolaépületoktatásóvodafejlesztés