2020.10.29, Csütörtök

Hirdetés

Két világbajnoki címet hozott Nagymarosra egy magyar fűszer

sokszinuvidek.hu

2017.02.12. 08:43

Nagy Gábor GaBko Chilije kizárólag természetesen, hozzáadott capsaicin kivonat és egyéb adalék anyagok nélkül készül.

Hirdetés

A nagymarosi GaBko Chili tulajdonosa facebook-oldalán adta hírül, hogy a New York-i Hot Pepper Awardson két kategóriában is világbajnok lett termékével. A GaBko Chili Jalapeno Tequila nevű szósz a szakma legrangosabb világversenyén érte el a sikert.

A manufaktúra tulajdonosa, Nagy Gábor 2011 nyarán döntötte el, hogy szüksége van egy olyan fűszerre, amivel nem sózza el az ételt, hanem kis mennyiségtől is eléri a kívánt hatást, megőrizve a chili valódi ízét és erejét, kizárólag természetesen, hozzáadott capsaicin kivonat és egyéb adalék anyagok nélkül.

A 24.hu azt írja, a magyar chiliszószok tarolnak a világban. 2015-ben világbajnok lett a Kabán készült Spirit of Attila nevű chiliszósz, majd 2016-ban a szintén a kabai manufaktúrában megálmodott Kabai Tüzes Mennykő nyert vb-ezüstérmet.

FókuszbanNagymaros