Nagy Gábor GaBko Chilije kizárólag természetesen, hozzáadott capsaicin kivonat és egyéb adalék anyagok nélkül készül.
A nagymarosi GaBko Chili tulajdonosa facebook-oldalán adta hírül, hogy a New York-i Hot Pepper Awardson két kategóriában is világbajnok lett termékével. A GaBko Chili Jalapeno Tequila nevű szósz a szakma legrangosabb világversenyén érte el a sikert.
A manufaktúra tulajdonosa, Nagy Gábor 2011 nyarán döntötte el, hogy szüksége van egy olyan fűszerre, amivel nem sózza el az ételt, hanem kis mennyiségtől is eléri a kívánt hatást, megőrizve a chili valódi ízét és erejét, kizárólag természetesen, hozzáadott capsaicin kivonat és egyéb adalék anyagok nélkül.
A 24.hu azt írja, a magyar chiliszószok tarolnak a világban. 2015-ben világbajnok lett a Kabán készült Spirit of Attila nevű chiliszósz, majd 2016-ban a szintén a kabai manufaktúrában megálmodott Kabai Tüzes Mennykő nyert vb-ezüstérmet.
Bár harminchárom évet töltött el egy munkahelyen és nem gondolkodott a váltáson, a Paks II. projekt mégis elcsábította Bohus Róbertet, aki úgy gondolja: ennek a beruházásnak olyan nívója, hírneve van, amiért érdemes volt ezt a lépést megtenni. A cég programelem-felelőse tapasztalt projektmenedzserként került márciusban a két új blokk létesítését koordináló társasághoz.