2024.04.20, Szombat

Komoly fejlesztések előtt az óbudai Szent Margit Kórház

pestpilis.hu

2017.02.23. 14:39

Idén is több kisebb beruházás indul, később pedig modern MRI-központ és kétmilliárdos energetikai fejlesztés jöhet az intézményben.

Hirdetés

Idén több mint 200 millió forintot fordíthat a betegellátás színvonalának emelésére az óbudai Szent Margit Kórház. A beruházásokról Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter számolt be sajtótájékoztatón.

Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője kifejtette, 70 millió forintból megújul a gasztroenterológiai osztály, vezetékes orvosi gázhálózat épül ki az egyik épületben, új számítógépeket szereznek be és kicserélik a nyílászárók egy részét is. A fejlesztések másik részét európai uniós forrásból finanszírozzák, mintegy 130 millió forintból csökkentik az egyik épület villamosenergia-fogyasztását.

A politikus úgy fogalmazott, a beruházások növelik a betegellátás gyorsaságát és biztonságát a közel 200 ezer polgár egészségügyi ellátásáért felelős intézményben.


Idén 51 millárd jut az egészségügyi ellátórendszer fejlesztésére

Ugyanakkor hamarosan döntés születhet egy 2 milliárd forintos energetikai felújítást magában foglaló pályázatról. Emellett jó esély van arra is, hogy a közeljövőben a főváros egyik legmodernebb MRI-diagnosztikai centruma kezdje meg működését az intézmény falain belül.

A miniszter kiemelte, Budapesten és a Pest megyei régióban 2017-től jelentős fejlesztések várhatóak a betegellátás területén. A kormány idén 51 milliárd forintot fordít a kormány az egészségügyi ellátórendszer fejlesztésére, ami kiterjed az infrastrukturális és az eszközállomány megújítására egyaránt.

Helyikórházegészségügy