2024.03.19, Kedd
Új Mercedes-szalon épül Budaörsön
(kép: Kálóczi Imre/Facebook)

Új Mercedes-szalon épül Budaörsön

budaorsiinfo.hu

2017.03.03. 14:43

Egy két hektáros, évtizedek óta kihasználatlan területre tervezik Európa egyik legmodernebb Mercedes-szalonját.

Hirdetés

Hosszas előkészítések után pénteken megkezdődött az engedélyezési eljárása egy Budaörsre építendő autószalonnak – adta hírül a közösségi oldalán a város alpolgármestere. Kálóczi Imre a bejegyzésben úgy fogalmazott, Európa egyik legmodernebb Mercedes-Benz szalonja épülhet fel a projektben, ami a tervek szerint még 2017-ben megnyílik.

„Külön öröm számomra, hogy a szalont egy száz százalékban magyar tulajdonú cég, a nyolc magyarországi városban kilenc gépjárműmárkát képviselő Hovány cégcsoporthoz tartozó Hovány Prémium Automotive Kft építi” – áll a bejegyzésben.


Kihasználatlan terület hozhat bevételeket a városnak

Hovány Márton, a cégcsoport tulajdonosa szerdán a helyszínen mutatta be a végleges terveket az alpolgármesernek a főbb paraméterekkel és sarokpontokkal.

A beruházásnak a Rákóczi utca és az Ady Endre utca között lévő, több mint 2 hektáros ingatlan ad otthont, mely évtizedek óta kihasználatlan, és egyre romló állapotban van a politikus bejegyzése szerint. „Évek óta próbálunk olyan tőkeerős beruházót Budaörsre csábítani, aki amellett, hogy az elhanyagolt ingatlant fejlesztené, minőségi szolgáltatást, munkahelyeket, valamint adóbevételeket is teremt a városban” – fogalmazott Kálóczi Imre.

BudaörsHelyiautó